Midsommar

En av årets höjdpunkter är såklart midsommar. Denna gång firades den nere i Halland, Spetsebo, som ligger jättenära Ullared. Det var bröllop och det kunde inte bli en bättre midsommar! Jag hade verkligen jättekul om jag räknar bort 45 minuters fixande med min klänning som jag råkade få rödvin på. Som tur var hade jag fått en jättefin klänning av Johanna från hennes Asienresa som jag kunde ta på mig efter halva festen! :) Sofia var väldigt vacker i sin bröllopsklänning och Emil såg jättestilig ut i sin smoking som även Linus gjorde <3. Vigseln i kyrkan var jättemysig med sång och sånt som hör till kyrkan sedan gick alla till bygdegården för trerättersmiddag med lite fläskfille och roliga tal. Den goda drickan som gick rätt upp i huvudet och gjorde att festen blev till en av de bästa fester jag varit på! Vi höll på till ca klockan 4 på natten/morgonen och de två lediga dagarna efter tillbringades till att ta igen sig. Lite shopping på Ullareds Gekås gjorde susen. Där har jag kunnat gå i flera dagar. Det jag och linus fick med oss hem var allt möjligt. Tvättmedel, hårinpackning, shorts, pads, diskmedel, regnjacka, skort, kalsonger, trosor, strumpor, riskokare, färgpennor, handcreme, sminkborttagningsmedel, perfym.....ja typ allt och ingenting.
Bilder kommer senare, jag har inte dom hemma hos Anders Crib. Det är i Anders Carlssons lägenhet jag och Linus kommer bo i under sommaren. Igår medan jag var och jobbade till klockan tio så städade Linus i varenda vrå. Anders, Anders du måste börja städa lite mer.. Jag undrar om du verkligen är så bacillrädd som du verkar vara. Vi hittade möglig grädde i en burk i kylskåpet som man kunde vända upp och ner på utan att den ramlade ut :p så nu efter städningen och lite fix är det inte längre något ungkarlskrypin utan nu är det en Elin och Linus lägenhet. :)

Tiden går fooort!

..shiit vad tiden går fort! Jag hinner ju inte med att blogga! Jag har redan hunnit provjobba på jobbet i tre dagar och åkt till Finland för att springa Jukola över en helg och hunnit med att jobba på "riktigt" i en dag.
Jukola var riktigt kul! Trots att det mest är en "väntan"- resa så var festen grym på vägen hem. Smultronslikören höll vad den lovade! ;) Dessutom sprang jag och de flesta andra tullinge brudar jättebra på tävlingen vilket gör det ännu roligare. Mitt lag blev 78:a. En förbättring i placering än vad andra laget gjorde förra året. En kul grej var att tredjelaget gick upp och slog både mitt andralag och förstalaget. Dessutom så slog mitt andralag första laget. hihi!
Nu ska jag strax åka till jobbet igen. Det känns som jag typ bor där då jag både äter lunch och middag där. Igår slutade jag klockan 10 och idag jobbar jag bara till klockan 8.
Jag ser fram emot torsdagen och helgen för då ska jag åka på bröllop! :D


Glad tjej!

Jag har precis fått reda på att jag fick B på tentamen Tillämpad termodynamik! Wohoo vad bra jag är!!! :D


Lida Loop

Nu är Lida Loop över för iår. Här kommer lite sköna bilder från dagen.






Mest imponerade mannen som cyklade en loop med en enhjuling!




Lilla Loop

Då var det lördag och dags för Lida Loop, Tullinges alldeles egna mountainbike race tävling. Idag var det bara ungdomar och juniorer som startade. Jag hjälpte till i start och mål där vi hade fått med oss Linus, Andreas och Frida att hjälpa till. Det gick alldeles utmärkt efter lite extra hjälp av Martin som fick hoppa in och hjälpa till när det blev lite kaos med barnen som inte förstod vart mållinjen var någonstans och chip skulle av och medaljer och vattenflaskor delas ut :p Varmt var det också och jag fick chans att jobba på min bränna!







Gulligast var nog iallafall knatteloopen som var runt tälten på TC. 4-5 åringar som körde så det rykte.





Imorgon är det riktiga Lida loop. Tre varv som tillsammans blir 6,6 mil lång. Vi har ca 1000 startande cyklister och det kommer nog bli jättekul! Hej så länge!

Örnberget

Igår fick jag och Linus med oss Johanna och Rikard på badminton, det var kul fast vi tjejer fick killdeng varje match med några bollar. Sedan åkte vi och hämtade Emeli för att grilla. Vi tänkte först vara ute på Lida, men då skulle det inte var så mycket sol när vi kom dit så det blev på örnberget i Tullinge istället. Det var supermysigt med fin utsikt.






Dock så sket det sig med engångsgrillen för den vägrade att starta trots Linus försök med tändvätskan..så vi packade ihop och åkte till Johannas house och lånade deras gasolgrill istället. :)




Detta måste vi göra om många gånger nu i sommar! :)

Hello Sverige!

Igår var det både mammas födelsedag och Julias "komma hem dag" från USA. Dagen började med att kolla in platsen där dom spelar in Män som hatar kvinnor på Lidingö. Tyvärr såg jag aldrig några av aktörerna men det var häftigt att se alla kameror o liknande ändå. Sedan åkte vi iväg till Säcka för att ta en liten löptur innan frukost med Linus och hans raketsnabba mamma Carina. Vi sprang 4 km.

Efter frulle impulsklippte vi Linus. Inte vi utan en frisör och det blev helt OK! Jag hade valt ut en bild som Linus fick visa upp för frisören, det blir bäst så ;). Jag är glad att han inte rakade av sig håret som han tänkte innan utan lyssnade på mig :)
Sedan var det snabbt in till stan för att träffa Julia som precis hade landat någon timme tidigare på Arlanda. Det var riktigt kul att träffa henne för det var jättelänge sen vi sågs sist.
Carina bjöd på lunch inne på NK och Sofia och Emil var där också! Det var btw första gången jag åt på NK och det var helt okej!



Sedan satt jag i köer hem för att fira mamma som fyllde år! Det blev hemmagjorde hamburgare och pinocciotårta, alltid en favorit i familjen Ström.



Efter alla mat och tårta tog vi en löptur som kanske kom lite för tätt inpå maten. Sören, Andreas, Frida, pappa jag och Chica var med. Vi lyckades göra så att Frida spydde under rundan, det låter kanske inte så kul men det var faktiskt lite kul :p

Stendörrens naturreservat

En liten utflykt till Stendörrens naturreservat blev det under de röda dagarna. Ett perfekt ställe att åka till om man vill bada och sola på ett litet annorlunda ställe än på den vanliga stranden. Stendörren ligger ute i skärgården och bestående av småöar, stigar och klippor är det ett väldigt fint ställe. Hängbroar sammankopplar flera av öarna sån att man kan gå rätt långt ändå. Vi vandrade omkring i några timmar innan vi stannade på ett ställe och solade och fikade. Chica var helt lyrisk då hon badade konstant hela dagen. Dock badade inte vi andra då vi förstod att det är kallt i vattnet..




Mot slutet av dagen slöt motorcyklisterna Frida, Andreas, Jenny mfl upp och vi var helt plötsligt ett helt gäng.




Linus fick testa på att åka motorcykel igen. På hemvägen stannade vi i Trosa och åt middag. :)


Söndag

Dagens träning: 20 min uppvärmning, sedan 3 x 10 minuters intervaller med 5 minuters joggvila, sedan nedjogg i 15 min.
Blev värd Linus nybakade citronkladdkaka som var supergod. Nu filmdax tillsammans med lite tentatal?

Fredag!

Vi skulle just sätta på en bra film när Linus och Andreas fick snilleblixten att åka med motorcykeln och köpa godis. Så nu sitter jag och Frida och gör ingenting medan vi väntar på dom. Mormor och morfar var precis här och åt middag med oss. Jag och Linus bjöd på sallad, färskpotatis och grillat kött. Till efterrätt blev det creme brulee som faktiskt blev jättegod trots att det var första gången vi lagat det. Iofs så vet jag ju inte hur en creme brulee ska smaka då detta var första gången jag åt det :D
Idag har jag hunnit med mycket. Först hann jag sola och bränna mig alldeles rosa på ryggen, sen så åkte vi och lämnade in Linus smoking och kostym till skräddaren, sen tog vi lunchpause med mormor och morfar och Frida på LaRossa nere i Tumba, sen shoppade jag en klänning för endast 99 kr,  sen åkte vi hem och sprang i 1, 20 h, sen lagade vi middagen och nu sitter jag här.
De senaste dagarna har jag och Linus bara pluggat och tränat. Igår blev det ett intervallpass. 1-2-3-2-1 min med 1 min vila mellan varje x2 med 3 min setvila. Jag kände mig väldigt stark, så det var skoj!
I morgon blir det långpass på 2 timmar, lite med plugg och sen får vi se.
Sen så har min underbara kompis Johanna kommit hem från Asien nu så henne måste jag umgås med lite också efter helgen! wee :D
...Nu kom Linus och Andreas hem. Linus är helt lyrisk över motorcykelturen som hade gått i 190 km/h. :S tur att det är jag som bestämmer att han inte får ta motorcykelkörkort ;)

Tisdag

Nu har det redan gått en hel helg och två dar sen jag skrev min tenta i termon.. shiit var tiden går snabbt! Tentan gick väl sådär, var inte min bästa prestation hittils men men. Efter tentan åkte jag hem till mormor och morfar på kalas. Det var mycket trevligt! Vi blev kvar ända till klockan närmade sig halv 2 på natten.

Lördagen var en slappdag och ett mycket imponerande långpass på 1 h o 45 min på söndagen fick avsluta helgen. Sedan var det måndag och jag åkte in till skolan för att gå på en extrainsatt föreläsning i hållfasthetslära. Fy faan vad hemst och tråkigt tänkte jag när jag åkte in. Men jag kom dit, satt och lyssnade i 2 timmar och åkte hem med ny och fräsch motivation. Jag ska fanimej klara av den här tentan! Så hittils har jag redan hunnit gått igenom 2 tentor och ett tal på en och en halv dag. Jag hade tänkt att jag ska göra en tenta per dag innan tentan som är nästa onsdag. Vilket kommer att bli 7 tentor till. Då borde jag kunna få godkänt!
Idag blev det inte klubbens backintervaller som det var tänkt utan jag, pappa och chica sprang hemma i vår skog istället. Ett medelhårt distanspass på en timme. Sen hann jag bränna ryggen idag också när jag satt och pluggade utomhus i ca 45 minuter. Hejja mig!

Imorgon blir det en ny tenta och lite träning på bosön hos Linus. Godnatt alla nu är klockan jättemycket.