Sista utförsåkningen för iår!

Idag har vi haft fullt upp med att åka i backarna i hundfjället. Tyvärr kände sig Daniel lite seg i kroppen så han följde inte med. Det var tråkigt men vi får hoppas på att han hänger med när vi ska åka i Trysil, Norge. Förmodligen blir det på söndag. Annars har vi bara laddat inför morgondagen med systemet och party Alias. Imorgon är det en stor dag, för då firar vi inte bara nyårsafton utan även min och Linus ett-års dag!
Ikväll hade även alla i stugan styrke-tävling. Min familj och släkt brukar få fnatt och ha det ibland. Den här gången blev grenarna armhävningar, plankan och dipps. Jag måste säga att Sören gjorde en grym insats till att försöka slå mig i plankan, men det gick inte den här gången! Jag vet inte hur länge vi stod men det var ett antal minuter. Louise imponerade starkt på dippen där hon vann över mig och Frida och Linus imponerade hem armhävningarna med 50 stycken irad. Vi får väl se hur våra kroppar mår imorgon när det är dags för längdskidor igen. Shiit vad ont jag har i ljumskarna sen igår!!
Förresten så har jag massor av kort och några sköna filmer som jag ska lägga upp som var från backen som jag ska lägga upp men det får bli imorgon. Nu ska jag krypa ner i sängen, jag är dödenstrött!
Puss o kram / Tröttfröken Ström


Halta Lotta på besök

Inatt vaknade jag av att Linus var uppe och stökade runt i husvagnen vid klockan 3 inatt. Han sa att han frös och försökte få igång värmepannan men jag frös inte ett dugg och tyckte att han var jättejobbig som höll på.
Jag tryckte in öronpropparna och somnade om och vaknade sedan vid 10. mmm skönt med sovmorgon! Linus hade dock inte sovit så bra eftersom han hade frysit hela natten, kanske inte så konstigt då det visade sig att gasolen hade tagit slut under natten. Jag måste ha ett stort fettlager eftersom jag inte märkte av det någonting.
Iallafall så njöt jag av dagen med lite längdskidor! Dock kanske inte de två första kilometerna för Linus stack iväg som ett skott och pappa efter, så då fick jag också haka på. Ingen uppvärmning och pang på, jävlar vad jag fick ont i lungorna. Sen släppte vi och körde 7 km rundan. Det fick räcka för idag.
Sedan hände något konstigt med Chica, hon haltade plötsligt jättemycket på ena framtassen. :( Troligtvis är det bara en stukning, får hoppas att hon blir bättre om några dagar, annars måste vi åka till veterinären. Men nu för några dagar får Halta Lotta vara inne för det mesta.
På kvällen stack jag och grabbarna ut och tolkade med skotern. Linus fick sitt första åk och blev ganska snöig. Jens körde, Daniel satt på bak, och jag satt vänd åt fel håll och filmade Linus. Det var skoj! Vi hade alla pannlampor på i mörkret. Måste lägga upp filmer på tolkningen men det hinner inte jag nu för nu ska jag och Linus se på film inne i husvagnen.

Östfjället!

Nu är vi äntligen uppe i Östfjället! Eller vi har varit här i några timmar nu och spelat spel. Party Alias, igen, alltid lika kul! Redan vid 5-tiden var det kolsvart ute. Det gäller att gå upp tidigt så att man hinner med att göra någonting under tiden det är ljust ute!
Vi hade precis varit och hämtat skotern i Älvdalen innan vi kom fram, och med de innebär det skottning och fixande för att få på skotern på släpet. Så när vi var framme var det bara att ta fram spadarna och gräva fram husvagnen, eller rättare sagt Linus fick ta fram spaden och börja gräva. Jag packade ur bilarna så länge. :)
Vi är ju så många iår då alla tjejer har med sig sina pojkvänner, och alla pojkvännerna är så klena att de är allergiska mot Chica, så därför tog vi upp husvagnen iår. Vi har både en kupevärmare och elvärme så det är typ jättevarmt, jag som tog med två extra täcken..dom lär jag ju inte behöva längre... Godnatt från Igloon. Over and out! // Frysfröken Ström
skotern

Packa, packa

Det är verkligen kaos när jag ska packa, jag är inge vidare bra på det. Inte hjälper det heller när en hund vill vara med där det händer och lägger sig bokstavligen talat på alla kläder, och en pojkvän som sprider ut sig på hela golvet. Imorgonbitti åker vi mot Östfjället! Sen har jag packat ner 7 underställströjor i fall att... :)




Nu ska jag iväg till mormor o morfar för o se om jag kan hjälpa dem med deras kamera som knasar. Sen ikväll blir det bio och Narnia! :D

Myskväll med gänget

Middagen igår gick fantastiskt bra, vi brände ingenting och inga glas gick sönder! haha!
Vi bjöd på toast skagen till förrätt, älgstek med brunsås, bearneasesås och klyftpotatis med grönsaker i ugnen till huvudrätt och till efterrätt kladdkaka med hemmagjord jordgubbssylt med grädde. Allt laktosfritt och glutenfritt! Det är så det måste tillagas när hela gänget är samlat.

middag

Efter middagen spelade vi spel. Vi körde både party-Alias och Callisto. Båda var en hit! Grym julklapp från Sofia och Emil som gav mig och Linus Callisto i julklapp!

Hela gänget bestående av Johanna, Emeli, Jenny, Robert, Karro, Martin, jag och Linus var med och körde. Sedan på slutet kom även Rikard och hälsade på, väldigt trevligt!





Detta måste göras oftare!

Söndag 26 dec

Inatt var det inte en kul natt, jag hade världens magknip och fick sitta uppe i några timmar vid klockan 6 inatt. Ibland får jag sådär jätteont och vet inte riktigt vad det beror på. Det kan inte ha varit laktos för det åt jag inte igår. Skumt..

Men iallafall så ser jag fram emot kvällen, för då kommer några kompisar hem hit på pulkaåkning och trerätters som jag och Linus ska fixa. Vi kommer att bjuda på något som alla inte äter så ofta. Jag får avslöja det ikväll så att ingen av mina kära gäster får reda på vad det är om de skulle läsa bloggen, det ska vara en hemlis till ikväll!

Mamma och pappa har vi skickat hem till mormor o morfar så att det blir lite FF här hemma! :D haha!
Nu ska jag baka efterrätten och åka och handla!

Jag bjuder på ett kort från en maskeradfest som jag var med och arrangerade på KTH förra året, "Ettansfest". Jag ska föreställa en älva elr ängel. 


JULAFTON

Julafton igår var nog en av de mysigaste på länge! När vi kom till Sören, Louise och Daniel hjälptes alla åt att fixa maten. Pappa fixade prinskorven, Louise äggen, Sören revbensspjällen, mormor sillen, mamma jansonsfrestelse, jag och Daniel tocos och Linus avokadon. Vadå tacos undrar ni kanske nu, men jaa jag åt tacos på julafton! Jag resonerar så här att är det fest så ska man äta sånt som man tycker är gott. Å nu råkar det vara så att jag gillar tacos så det fick det bli! :D


Sedan fick det bli dags för julklappsutdelning! Chica var det som var mest på och hade första parkett, hon hade ju redan luktat sig till villka paket som var till henne.




Vi gav blandannat en bollkastare till chica som kommer att bli kul att testa sen när det är lite mindre snö, nu försvinner bara bollarna om man kastar iväg dom.

Jag tycker det är så mysigt att fira jul när man är många, här är jag, mormor och Louise!



Jag fick jättefina paket framför allt från Linus, han hade fixat till det jättebra och jag hade ingen aning om vad han skulle ge mig. Jag fick ett par jättefina höga vinterskor med ludd innuti, supermysiga. Dessutom fick jag en tjocktröja som också var super mysig. Bilder på dem kommer senare när jag använder dom!


Självklart så rimmade vi på nästan alla paket. Linus var den som gjorde dom bästa rimmen men priset i år gick faktiskt till pappa som gjorde det här finurliga, lite annorlunda rimmet till Daniel..


..kan ni komma på vad det är?! Fyndigt var det iallafall!
Mamma och pappa var också glada, framför allt när pappa fick det finaste inslagna paketet! (tyckte jag)



Jag och mina söta kusiner!


Ikväll kommer farmor och mormor o morfar, Andreas och Frida och ska äta middag här hemma.
Hej så länge! Nu måste jag skynda mig o duscha för nu kommer de...gaah brottom!

JULAFTON

Imorse vaknade jag och fick syn på ett paket till mig från Linus på nattduksbordet. ååh så kul att det är jul! I paketet var det naglack och läppglans, perfekt morgonpaket så att jag blir snygg till i kväll! Då ska vi åka till Lousie, Daniel och Sören. Mormor och morfar kommer också att vara där! Det kommer att bli jättemysigt, dock så är det lite tråkigt att Frida, Andreas och Tina inte är med iår. :/

Linus fick också ett morgonpaket fast från mig då såklart. Han fick en supersnygg halsduk som går i rött och orange med svart och grå randigt, kommer passa perfekt till hans nya jacka som vi köpte för tre veckor sen. :)

Efter morgonpaketen var det dags för frukost med tomtegröt. Konstigt nog var det ingen som fick mandeln fast pappa säger att han hade lagt i en. hmm, skumt..är det någon som har fuskat med mandeln tro!?

Sen så gick vi till pulkabacken med Chica och åkte tefat som jag även fick i morgonpaket av Linus. Men det visste jag redan att jag skulle få eftersom han avslöjade det för några dagar sen, han är så dålig på att behålla hemlisar :p. Pappa var såklart med och åkte!

tefat race

Linus fick imorse uppgiften att skotta av våra tak för det var så mycket snö på dem. Självklart skulle Chica vara med och hoppa efter snön!



Nu ska jag in i duschen för att göra mig iordning till i kväll! Undra vad jag ska ha på mig? Köpte ett nytt skärp som jag kanske ska ha, det blir lite roligt. Hej så länge och god jul! ♥

Dan före doppardan!

Ikväll tog jag och Linus en liten tur i skidspåret, första skidpasset för mig den här vintern. Den kan sammanfattas så här, bakhalt, ont i axlarna, smärta i knölarna på hälarna, jättekallt så att man behövde mask för munnen och näsan för att det inte ska rassla av köld i halsen(se bilden nedan hur snygg jag är i masken!?). Masken funkade iofs väldigt bra, men den satt hårt över öronen så att det gjorde ont. Usch vad jag klagar men det har varit riktigt dåligt med skidåkning från min sida, men nu jävlar ska jag komma igång! Vad passar inte bättre då än att åka upp till Sälen, Östfjället, i två veckor med bara träning, snowboard och skoter! Vi åker på tisdag nästa vecka!

eftr skidåkning

Nu ska jag njuta dagen före doppardan med att titta på film, The Holliday, en av mina bästa mysfilmer!

God Jul till alla mina läsare! P o K Fröken Ström

Verkstad dag 3

Idag på verkstaden monterade jag ihop 28 stycken stödhjul och monterade ihop det som är hjärtat på hissen, alltså kretskortslådan! 5 stycken för att vara exakt. Guuh så duktig jag är :)

pappas jobb jag monterar28 hjul


Observera att lampan lyser!!!hihi!

Kretskortslådan monterades sedan fast på hissen...


...för att sedan bli min första färdig hiss!

hiss

...snart kan jag allt om att att koppla sladdar, kanske tillomed tjuvkoppla en bil om jag nu skulle behöva göra det någongång. Nää, men det är riktigt bra att  få lära sig lite verkstadjobb. Kan kanske behövas när jag ska läsa kursen komponenter i skolan under våren.
Förmiddagen på jobbet avslutades med att pappa bjöd alla anställda, dvs Frida, Erik och mig på Oskartårta. Seriöst, en av de godaste tårtorna jag ätit på länge, mums! Mamma, Linus, Chica och Andreas kom och fikade också.


Julklapps avslöjning

Ikväll värker det i mina händer efter en tuff dag på verkstan. Trots att jag har hanskar på mig är jag öm, jag som trodde att jag var lite van att arbeta med händerna, men icke sa nicke! Klockan halv åtta imorgon ska jag på det igen. Jag får börja och sluta när jag vill men det är skönare att jobba tidigare så att jag kan gå hem tidigt. I morgon ska jag gå hem klockan 2 för att åka skidor. Det skulle jag egentligen ha gjort idag också, men jag och Linus åkte iväg och shoppade dom sista julklapparna istället! Så ikväll har vi haft inslagningskväll! Vi var även här som med pepperkaksbakandet väldigt kreativa! Dock lite mer seriösa den här gången, det är ju trots allt jul!

linus paket
mina två paket
linus fixar paket

Det bästa elr kanske det sämsta, det beror på hur man ser det, var att Linus råkade avslöja ett av sina paket till mig idag. Han är verkligen sämst på att behålla paket-hemlisar... så Jag kommer att få ett tefat som morgonpresent! hihi ;)

Jag som verkstadsmontör!

De resterande dagarna innan julafton blir det till att leka verkstadsmontör nere hos pappas firma! Bland annat kommer jag sitta och koppla nödsignaltutor och batterier, delmontera styrsystem till hissar och löda kretskort! Tur att man är civilingenjör ;)

jobb hos pappa

Här är jag i action när jag krimper kabelskor!



Det gäller ju att tjäna ihop lite så att jag kan åka snowboard när vi åker till Sälen under nyår!

Mini-jul i Hallsberg

Den här helgen åkte vi till Linus familj för att fira mini-jul i Hallsberg! Härligt att få fira jul två gånger det här året! Vi åkte så fort jag hade skrivit klart min tenta så jag fick skriva tentan uppklädd för julfirande. Det var lite smått skumt att sitta där fullt påsminkad..:p

När vi kom fram så bjöds det på en härlig julmiddag med typ allt som räckte ända till lunch dagen efter.

mini julmiddag

Därefter så lekte vi leken bra/dålig julklapp. Det blev en väldig hets att slå tärningen för att få byta sin dåliga present till någon bra då tiden började gå ut. Jag lyckades knipa åt mig en socka och en skrap-tia lott. Det bästa med sockan var att Linus tog den andra, så nu har vi ett jättemysigt par sockor! Dock så var skrap-tian en nitlott, ingen vinst!


Morgonen därpå kom självaste tomten på besök och delade ut en massa presenter! Jag har ju varit snäll så jag fick några julklappar jag med! Jag tyckte tomten var väldigt snygg iår, han var lite lik Linus när jag tänker efter. Men såklart hade Linus åkt iväg och handlat mjölk precis när tomten kom så han missade tomten. Dock så passade jag på att krama tomten medan Linus var borta! Det var mysigt så säg inget till Linus ;).

linus som tomte

Det blev en väldigt lyckad helg med mycket godis, choklad, julklappar, mat, husvagn, lilla Moa, snökaos, skratt, kärlek, robinson och vänner!

Så, tack Linus familj för en rolig och trevlig mini-jul! kram puss på er!

 

 

 


David Batra standupshow

För att sammanfatta den här dagen med ett ord så är det besvikelse. Hela hållf tentan gick käpprätt åt helvete. Om dom som gör tentorna har gjort alla tentor tidigare bestående av typtal, varför i hela värdens namn ska dom ändra och göra mycket svårare nu för då!? Jävla bajstenta! Får se om jag behöver göra om den om ett halvår.. Det är också jätteirriterande, att omtentan kommer om ett halvår, då kommer man ju inte ihåg någonting. Varför kan dom inte ha den efter jul bara? Dock så tröstades jag lite av att David Batra hade standupshow i Nymble! Han var riktigt rolig! Perfekt när det är gratis också! :)
david batra
Just nu känns det väldigt omotiverande att sätta igång plugget igen tills lördagens tenta, mekanik 2. nää ikväll bli det lite chill och tycka synd om sig själv och inge plugg.
Bara 4 dagar kvar, 4 dagar kvar..!!

julklappsjakt

Man är aldrig för stor när det gäller lördagsgodis i samband med tentaplugg! Något måste ju hålla mig och Linus vakna i konstant plugg i 14 timmar och vad är inte bättre då än med en sockerkick med Tom & Jerry och McDonalds!? :p

tom och jerry påsar

..haha nää det är faktiskt inte mitt godis om man nu trodde de, utan det är till alla barnen som ska vara med på luciaracet i klubbstugan i morgon.

Igårkväll blev jag överraskad med att få gå skattjakt som Linus hade fixat runt i hela huset. Det var jätteroligt! Lite klurigt ibland med rebusarna men jag lyckades allt hitta skatten som låg gömd under mina kuddar!

skattjakt

Skatten var två små söta figurer som det är tvål i. Perfekta att ha med sig i väskan till träningen o så lukar dom jättegott!
skatten

Snart jullov, snart jullov..snart..jullov..........lov... bara en vecka kvaaar!

Där fick ni CSN!

Förresten! så har det ordnat sig med SCN och jag behöver inte betala tillbaka!!! LALALLALLA!!!! :D

Fredag 10 december

Idag var jag bara i skolan i tre timmar för genomgång till mekaniktentan. Det kändes hel ok. Sedan har jag spelat badminton med Sören, Daniel, Linus, morfar och pappa. Det var kul i början sen spelade jag och Linus i samma lag och vi spelade så dåligt att jag blev sur. Det är ju alltid blodigt allvar med sport!
Idag bestämdes det att jag ska med hem till Linus mamma i Hallsberg för att fira minijul tillsammans med dom och Emil & Sofia nästa helg. Det blir mysigt! Innan badmintonen hann jag och Linus fixa med våra bra och dåliga presenter. Vi ska nämligen köra en lek som innebär att man ska sno presenter från någon annan innan en timer på ca 5 minuter är slut. Varje person ska bidra med en dålig och en bra present. Och vi har fixat värsta bästa presenterna! Leken kommer att bli jättekul! Vad händer mer på en fredagskväll då..jo, inget annat än att plugga hållf, yeey!

tjockis jag

Ostbågar, cola, hamburgare, paradis chokladask...det märks att det är pluggvecka...nu är jag tjock i magen och sitter i Linus osköna soffa och gottar mig. Idag tog vi en paus mitt på dagen och julshoppade i en timme. Jag fick agera julklappsråd åt Linus! Sen tog jag ytterligare en paus och såg på Robinson på kvällen. Är väldigt irriterad att dom ska ha tre avsnitt på raken nästa vecka, torsdag, fredag och lördag. Jag har ju plugghets hela torsdagen och fredagen till min tenta som är på lördagen! Suck!
Under jullovet åker hela familjen upp till Sälen för att åka lite skidor o så. Det ska bli kul å lära Linus åka skoter, det har han aldrig gjort. Sedan ska han få tolka efter skotern och hålla i ett snöre, då ska jag köra jättefort så han flyger ner i snön! hihi! ^^. Det blir kul!

Plugg, plugg, plugg...

Nu är det mindre än en vecka kvar till första tentan. Jag hade jätte mycket ångest för två dagar sen över hållfen. Men när jag har börjat öva på gamla tentor är dom mycket lättare än vad uppgifterna i övningsboken och KSarna, så det börjar kännas okej.

plugg

Igår kom Linus hem med massa hemlisar i kassar. Han satt uppe i mitt rum och slog in julklappar i en timme! Jag är jättenyfiken på vad det är för något! Sen så har jag kommit på var någonstans han har gömt dom och det är jättejobbigt för jag måste behärska mig hela tiden för att inte gå dit o titta :p Jag vill ha jullov (julafton) nu!!


Sport Campus Swedens julmiddag

På julmiddagen med Sport Campus Sweden fick vi först glögg med mandlar sedan väntades ett stort julbord med typ allt! Enskede värdshus är ett väldigt bra ställe om man vill gå på ett bra och mysigt julbord! Dock passar inte julbordssmaken riktigt mig så jag och Daniel, min kära kusin, ska äta tacos på julafton!! :P :)

julbord SCS

Idag såg min tallrik ut såhär:

..bestående av köttbullar, potatis, prinskorv, ägghalvor, rödbetssallad och gröddfil med rödlök. Däremot var efterrättsbordet mer imponerande!

julbord efterrätt SCS

En helt okej kväll för jag fick träffa en massa kompisar jag inte sett på länge!


Julbord

Nu har jag äntligen fått ett mail från KTH om att min studievägledare har skickat in ett intyg till CSN om när kursen jag läse förra året egentligen började. Så förhoppningsvis behöver jag inte vara återbetalningsskyldig längre. Skönt! När KTH och CSN har så struligt redan med allt så borde inte en sån här sak hända!
I morse har jag hunnit med attskriva KSen i Mekaniken och troligtvis klarade jag den så jag slipper göra teoridelen på tentan nästa vecka! jippi!
Ikväll ska jag iväg och äta årets första julbord med Sport Campus Sweden i Enskede värdshus! Får se vad jag kommer att kunna äta på det bordet.. och då menar jag vad som är tillräckligt gott för att kunna ätas :p Jag är bara lite kinkig med mat :)

Varsågoda sa en groda

Igår var det en hektiskt lördag med konstant plugg från klockan 9 till klockan 4 för att sedan åka på Tinas inflyttningsfest. Det var skojsigt! Jag blir så sugen på att själv få inreda min egna lägenhet när så många i min närhet skaffar lägenhet o fixar o donar! Tina och Daniel hade fått det jättemysigt! Lär ju åka förbi där många gånger framöver för att se film och mysa ner i deras enmanna assköna soffor med en stor kopp te!

inflyttningsfest hos Tina

Sedan åkte jag och Linus iväg till Johannas Place för finmiddag! Det var trerätters och lillhunden Basse var där på besök! Stackarn börjar bli gammal och kom knappt upp för trappan. :/ sötisen..

Johanna och Rikard bjöd på till förrätt rostbröd med getost i ugnen, ris med kyckling och god sås till huvudrätt och hemmagjord pannacotta till efterrätt. mums!

Basse!

Ikväll blir det mer plugg för det är KS i morgon i Mekaniken och jag måste lära mig alla härledningar utantill, suck! Frida och Andreas körde frisör hemma, jag skulle också behöva klippa mig! Nu ropar mamma Varsågoda sa en groda...det är mat! Ciao!

frisör Andreas


Vinterväder och snart tentaperiod

Äntligen är utställnigen över och Dop projektet klart! Frida och Andreas var och hälsade på, det var kul!

utställningen

Frida och Andreas utställningen

På kvällen var det fest hemma hos Karoline tillsammans med klasskompisarna innan vi gick vidare till Dop Expo festen som var jättetråkig tyvärr. Men förfesten hos Karoline var superkul! Hon har fått en sån fin vindsvåning till sin lägenhet, där skulle man ha velat bo! :)

Fest hos Karoline

Nu är det lite mer än en vecka kvar tills första tentan så nu börjar helvetesveckan med konstant plugg. Jippi..NOT! Igår hade vi som ska fira jul tillsammans namndragning om vilken person man ska ge en julklapp till. Det blir skoj! Ikväll ska vi iväg till Tina och titta hur hennes nya lägenhet ser ut och träffa lite folk, sedan blir det iväg till Johanna för mysmiddag innan hon åker!! mumma! :)

johanna