En helg med dåligt väder

Hela dagen idag har gått åt till att skriva personliga brev och sökt sommarjobb. Jag har sökt jobb på Gröna Lund, ett antal ica butiker och på vattenfall. Imorgon tror jag att jag ska gå runt till butiker inne i stan och höra med dom personligen. Det blir lite spännande o se om jag blir ratad på en gång eller hur det går till :p

Den här helgen har gått sjukt snabbt. Jag har inte hunnit plugga någonting, så det lär jag behöva hela veckan som kommer. KS igen nu på fredag sen så går jag i ide för att tenta plugga.


Jag saknar mig underbara kompis Johanna som är ute och reser i Asien. Kom hem snart!


sorligt

Jag har varit lite smått off med bloggskrivandet på några dagar. Men snart är jag igång igen. Tyvärr fick jag reda på idag att en vän till mig gick bort för några dagar sen. Mitt under träningspasset ramlade han ihop och det gick inte att rädda hans liv. Det känns konstigt att någon inte längre finns, att man aldrig kommer att träffa den personen igen. Han var en av de trevligaste personerna jag mött och jag hoppas att han får det bra vad som än händer efter döden. R.I.P

Stallet

Så här ser Fridas häst ut som hon är medryttare till. Jättesöt! Hästar är verkligen opålitliga djur. Ena sekunden är dom jättemysiga andra sekunden så försöker de bita en i rumpan när man kratsar deras hovar. Det var därför jag slutade rida efter ett antal år. Sen gjorde det så ont att ramla av hästen också :p för att inte tala om lukten. Den satt i ett dygn i jackan efter att jag kom hem. usch!
Efter stallet åkte vi iväg på thaiboxning som Frida lurade med mig på. Men det var faktiskt riktigt kul och jobbigt. Jag har fortfarande ont i kroppen av träningsverk och det är söndag nu, alltså 4 dagar senare. Idag kom jag på att det snart är tenta period igen och fick lite panik. Så nu sitter jag och pluggar. Dock så började jag göra inlämningsuppgifter som inte ska vara klara tills innan sommaren istället för själva tentarelevantplugg. Men nu är några sådana gjorda ialf så slipper jag göra det sen. Det blir alltid att jag börjar göra de sakerna som är minst viktiga först. Väldigt irriterande om jag tänker efter.
Igår skulle jag och Linus gå ner till Bosöhallen och cykla. Men det var så tråkigt att efter 5 minuter klev vi av och tänke springa lite  istället. Men efter 6 varv på löparbanan tröttnade vi på det också och gick och hoppade höjdhopp istället. Vi får se vad som händer nästa gång, då kanske det blir lite slägga eller nått :p

Gnägg!

Idag har min kära syster lurat iväg mig till att följa med till stallet för att skyfla bajs till att sedan testa på thaiboxning. Vi får se i morgon hur många blåmärken jag kommer att ha. :p



Hej så länge :)

Monkey time

Ikväll var det apornas kväll hemma! Det såg iallafall ut så när vi skulle vara "snygga" inför kameran. Jag lyckades nämligen övertala Linus om att vi skulle ha spa kväll ikväll, dvs ansiktsmask time! Sen lovade Linus att jag skulle få massage ikväll också, fast det vet han inte om än utan jag får köra på lite övertalning! Idag har det mest varit plugg. Sen så vart det middag hemma hos mormor och morfar där jag träffade lite släkt som jag inte träffat på länge. Det var kul!


Vi har mssa tårta över från igår också som sitter fint i magen såhär dagen efter, mumselimums! Imorgon har jag inga föreläsningar, yeey! Ledig hela dagen. Sen ska jag boka klipp och färgningstid iveckan också. Mitt hår börjar se för jäkligt ut, slitet som tusan.

Hela veckan

På vilket sätt ska jag summera den här veckan!? Det har varit en jobbig vecka med ganska mycket skola, dvs framför allt mycket plugg då det är KS (kontrollskrivning) på tisdag i ämnet termodynamik. Blodprov, träning, inredningsaffärer, ikea, tårar, kärlek och mycket annat har hunnits med också.
Ikväll blir det iallafall lite kalas. Linus fyller år och det ska firas med tårta och lite presenter såklart! Vi tänkte att vi skulle åka till sydpolen idag för lite vattenrutschbana, pubbelpol och pommesfrites. (Det är jättegott att äta pommes när man badar) men det blev inte av idag. Kanske att det blir i morgon istället. Då blir jag, Linus och alla småbarn isånnafall :)
Förresten, ni som kollar på pensionärsjävlar på tv måste hålla utkik efter Linus nästa säsong. Han fick nämligen vara med när de spelade in det! Häftigt va!? :D


Söndagsmorgon

Idag vaknade jag såhär..


...med Chicas lurviga rumpa rakt i ansiktet. Väldigt mysigt, haha! Den här hunden sover längre än jag på mornarna och tar upp större plats i sägen är vad jag får. Men hon är ju för söt så då är det ju inte mycket annat man kan göra :). Bäst att passa på nu när Linus är borta och mysa med hunden för när han kommer tillbaka så får hon inte vara där. Linus är den elaka av oss två. ;)
Nu ska jag och pappa åka och scanna in mina betyg från gymnasiet och några intyg från kurser och utbildningar. Jag håller nämligen på att skriva mitt CV och då sägs det att man ska ha med sånt. Så då är det bäst att göra så också!

Överraskningsmiddag på Fridays

Vid 5 tiden idag åkte jag och Andreas in mot stan för att möta upp Frida, Maria, Jens och Tina på restaurangen Fridays inne vid kungsträdgården. Det var nämligen så att min kära lillkusin Daniel fyllde 18 häromdagen och det skulle vi fira med lite överraskningsmiddag på hans favoritrestaurang. Louise och Sören hade "kidnappat" honom och körde in honom med bil. Vet inte om det blev så mycket överraskning men han sa iallafall att "jag hade aldrig pallat med att gå på någon opera eller liknande så det här var ju trevligt". Efter lite presentöppning var det dags för mat! 



Jag och Sören delade på en förrätt och en huvudrätt.


Jag kan säga att det kändes som att jag rullade när vi skulle gå hem sen för att det var så mycket mat. Gott var det också! Jag åt kykling fajita och lite bröd med tomatgrejs till förrätt.




Födelsedagsbarnet var väldigt nöjd när han hade fått sin ballong och bukett med rosor med sig hem :)



Tyvärr så gick vi aldrig vidare ut efter middagen. Jag tror att Daniel hade fått nog från gårdagens fest med sina polare och jag ska upp och träna tidigt i morgon o Frida ska jobba. Kanske så blir det lite mer festande nästa helg när Linus fyller år. Vi får se. men..

..Grattis ännu en gång min kära kusin!

Förresten...

...så gjorde mamma illa sig när hon skulle tvätta fönster häromdagen. Fönstret var sönder men det såg inte mamma så hon köre in med handen rätt in i glastaggarna som bildade hålet i fönstret. En ganska stor bit av lillfingret skars av och det blödde ganska mycket. Jag var inte med när det hände, men jag skulle lägga om såret på kvällen när jag kom hem vilket var ganska svårt, eftersom gasbindan hon hade fått lindat hade såklart fastnad i såret. Och så menar jag verkligen fastnat. Mamma skrek så fort jag skulle försöka dra bort det och höll på att svimma. Efter att ha hållt handen under rinnande vattnen i kanske 20 minuter så gick det att börja smålirka bort tussen. Det blödde ganska bra, men jag lyckades tillslut klara av att stoppa blödandet och linda om såret, utan att det fastnade i såret. Jag kanske borde bli sjuksköterska jag med :D ? Jag tycker inte det är äckligt med blod å sår så varför inte :p



Häng hos Jenny!

Det är så skönt att ha gått ner i studietakt, nu känner jag att jag hinner träffa mina kompisar mer. Det var första gången jag var hemme hos Jenny och Robert igår sen dom flyttade in i sin lägenhet. (Fast Robert var inte där, han jobbade) men Vad fint dom börjar få det! Dom har lite kvar att fixa med köksluckor, gardinstångar och lite så, men de hade fått det mysigt hittils så det blir nog super när det är klart. Jag blir lite avundsjuk när jag ser alla mina kompisar flytta till eget. Jag vill också! Jag kommer iallafall komma och våldgästa nu när jag vet vart dom bor :D
mys hos jenny

Vi hade det iallafal jättetrevligt! Jenny hade bakat muffins som hon bjöd på och så spelade vi lite spel, party alias. Det var kul att träffa mina kära klubbkompisar igen, det var ett tag sen nu. Emeli, Marcus, Johan, Jonas, Nordi, Jenny och jag var där.



Dom försökte lura på mig att springa 6 minuters intervaller morgonen därpå (des. typ nu) men det slingrade jag mig undan. Jag ska springa lite med pappa istället och kanske Chica. Tror att  hon är ganska bra i benet nu. Hon haltar ialf inte. :)


Fredagsshopping

Idag hade jag bara skola mellan klockan 08.00-10.00. Så vad passade inte bättre på en fredag än att åka med mamma och shoppa!? Först tog vi en sväng förbi statoil och skulle fylla på luft i däcken. Det gick sådär i början.


Mamma raggade upp någon byggarbetare som fick komma och hjälpa oss att ta av fäljarna. Dom satt stenhårt kan jag lova. Sen såg mamma ut som en smutsgris om händerna när vi åkte vidare till Skärholmen. Men på Apoteket Hjärtat fick vi gratis våtservetter o grejer så att mamma såg ut som riktigt folk igen.


På en av inredningsaffärererna hittade jag en jättefin lampa som skulle passa perfekt hemma hos oss (mamma och pappa) över köksbordet. Faktiskt så tyckte mamma också att den var jättefin. Det händer inte ofta att våra smaker går hand i hand, men just denna lampa gjorde det. Den fanns i både svart, silver, lila och vitt. Vad tycker ni, är den fin? Jag tycker den är helhäftig!



Sen så hittade vi även en fin tavla som skulle passa jättebra i vardagsrummet.



Dock så känns det lite halvkul att köpa en tavla när jag känner att jag lika gärna kunde måla en näst intill lika bra. Faktiskt så var det så att jag gick och tittade på stafli och taveldukar. Det var inte så dyrt som jag trodde att det skulle vara. Stafliet kostade 250 kronor och en stor duk 150. Det får nog bli mitt nästa projekt. Det bästa är att Linus har sagt att när vi köper en egen lägenhet ska jag få göra som jag vill med väggar,tapeter och färger. :D

Härnäst är det badminton och sen ska jag hem till Jenny Lönnkvist för lite häng! De blir nice nu när pojkarna våra är bortresta på annat håll. :)

Semla time

Nu blir det Semlor såhär på kvällskvisten! Jag gillar grädde så varför snåla :)
semlor

Idag var vi och hälsade på Karro på ICA när vi köpte grädde och bullar (till Linus) till semlorna! Det var skoj!



Vi var ute och sprang en runda idag också jag och Linus. Mina ben var lite halvt sega sen gårdagens intervaller kan jag lungt säga. Imorgon får det bli lite styrka istället. Nu efter semlorna blir det biggest loser och sen plugg hela kvällen lång.

Ban intervaller på en tisdag!

Nu blir det till att fira lite med frukt och grädde till The mentalist. Jag har precis klarat av mitt första ban-pass! Jag och Matilda körde 10 stycken 2-minuters intervaller. Det var jobbigt men skönt. Benen och konditionen kändes väl inte allt för bra, men jag genomförde hela passet som planerat så det känns bra. Lidingöpojkarna körde sina 10 stycken 1 km intervaller så vi blev omsprungna ett antal gånger, men vad gör väl de. Jag var så trött så efter ett tag så då tänkte jag inte på att det var pinsamt att springa på bana :) Dock så sket sig träningen igår. Jag råkade somna när jag kom hem från skolan och sov över träningstiden. men men.. kroppen kanske behövde lite extra sömn.
Det är lite på planen att jag och Linus ska möta upp Anders och Christian vid Haninge och köra spinning samtidigt som vi tittar på film, Inception, imorgon. Dock så ska det vara vid 8 tiden och det är ingen skön tid att gå upp, så vi får se hur det blir med de.
Nä, nu suktar min fruktsallad!
Hej så länge!