Söndag

Ikväll kom mormor o morfar över på middag. Då behövde det bjudas på något speciellt. Det blev pastarullar med kycklingröra!




Nu sitter vi och ser på solsidan tillsammans. mysigt :)

Förresten så har jag skickat Linus till frisören imorgon. Jag har skrivit ut några bilder som han ska klippa sig som. Och vem är inte bättre än Adam Brody som spelar Seth Cohen i OC!? :D (på ett ungefär ialf, lite mer snelugg men annars så)


Tjejkväll

På lördagskvällen åkte jag in till stan för att möta upp Annika, Karoline och Johanna. Vi gick först runt i några skoaffärer där både Karoline och Johanna blev nya glada ägare av ett par skor! Sedan gick vi vidare till Östermalmstorg för att leta rätt på fiket Vetekatten (tror jag det hette, iallafall något med katten :p)
Jättemysigt ställe med massa små gångar hit och dit och rum. Semlorna var tyvärr slut men istället blev äppelkaka med maräng och vaniljsås!



När vi hade ätit oss tjocka eller mätta, det beror på hur man ser det, så gick vi vidare och handlade  tacos för att ha en riktig tjejkväll hemma hos Johanna. Såklart inhandlades det ansiktsmaskar också, vad vore en tjejkväll om det inte innehåller skönhetsprodukter!? haha!



Appropå gurkan, först var det bara för att det såg kul ut. Sen så blev det faktiskt riktigt skönt att ha den på då masken började bränna utav bara he*vete på huden och den kalla gurkan kylde. Om man ska gå på brännkänslan så kändes det som att mina porer blev helt rena, dom typ eldades upp av den där masken.
Faktiskt så var det inte jag som kom med idén med tacos den här gången, man jag var inte sen att tycka att det var en bra idé. Det är ju trots allt en av de bästa maträtterna som finns! :)



En väldigt kul kväll!

Dessutom så tog jag tag i mina löften på hemvägen och köpte en Situation Sthlm tidning av en hemlös. Han blev så glad att jag fastnade i hans prat om deras olika tidningar i 7 minuter. Sen fick jag säga åt honoma att sluta prata för nu skulle jag med pendeltåget.



(Jag är jättetrött på bilden)

Långfärdsskridskor

Sjön som vi åkte på var Orlången som ligger vid Sundbygård i Huddinge. På hemsidan stod det att det var plogat 13 km men det kändes inte så lång att åka hela rundan. Det var ganska dåligt plogat tyvärr så ibland höll jag på att ramla när det kom en snöhög :) Vet inte om vi körde så fort men det var iallafall bara tre stycken som körde om oss. Vi var såklart fullt utrustade med isdubbar, lina och extra kläder i en plastpåse i väskan!



Motvind var det tyvärr också på sina ställen, jag stod och stakade allt vad jag hade men ändå kändes det som att jag stod kvar på samma ställe. Det var mindre kul. Såklart så är Linus starkare och bättre på att staka än mig så han körde ifrån mig. Tur att jag tar honom i att stå plankan iallafall :)

Texas burger

Vi firade att jag hade klarat mekaniktentan med ett restaurangbesök på texas burger i kungshallarna igår, mums så gott det var! Jag beställde som vanligt en Fajita med guaccamole. (elr hur de nu stavas)
Idag, lördag var jag och Linus och körde lite långfärdsskridskor nu på förmiddagen. Det var kul, men lite lurigt. Blev jättetrött i vristerna. Det var Linus första gång han provade långfärdsskridsskor, så det var kul. Han var faktiskt ganska duktig! :)
Nu är jag på väg in till stan och ska träffa några av mina vänner från skolan och äta semlor! Det blir jättemysigt!

En bra start på dagen

Nu är klockan lite efter nio och jag har redan varit och tränat styrka! Hejja mig!  Det var sen tiden på Eksjö jag var uppe så här tidigt på morgonen och tränade. Jag hade glömt hur skönt det var efteråt. Nu blir det mysig frukost med ägg och juice!
morgonträning
Vi körde lite olika övningar för att köra igenom hela kroppen. Inte så mycket på varje övning utan jag ville mer låta kroppen få jobba med många olika muskler för att komma igång eftersom det var ett bra tag sen jag körde styrka. Sen var jag lite slapp också eftersom det var så tidigt på morgonen :p
Linus in action som för övrigt måste klippa sig..
linus
Jag ska vara hemma och plugga nu på morgonen sen möter jag upp Linus som varit i skolan för lunch på förmodligen Texas burger inne på övervåningen av kungshallarna. Bästa hamburgarstället ever! Sen så åker vi hem och ska ta hand om Chica och sen badminton! Blir nog en bra dag idag!

Torsdag

En eftermiddagslur efter skolan verkar att ha blivit en vana, så varför bryta den..det var superskönt att sova lite efter lunchen idag igen, 1,5 h. Sen blev det löpning med Lidingögrabbarna. Jag gick av efter 45 minuter och jäklar vad det kändes i benen. Det märks att det var sen den 13 december jag gjorde ett seriöst löppass sist. Ni vet så där ont i benen man kan ha att man måste hålla i sig för att sätta sig ner på toan, så ont har jag nu. Pinsamt, nu måste det börja köras mer träning. Vi kör i morgonbitti igen. Styrka istället. Jag lär väl inte kunna ta något löpsteg imorrn. Jag har inget i skolan heller så det passar ju bra med lite morgonträning. På kvällen blir det badminton. Nu ska jag försöka att gå och lägga mig och somna innan klockan 11, det har inte lyckats än.
Godnatt!

Onsdag

Då var det klart, till hösten blir det till att börja studera på 75 %. Jag får se i april hur mitt schema kommer att bli men förhoppningsvis löser allt sig med kursflyttning hit och dit. Nu i vår struntar jag i en av mina kursen så det blir som att läsa på 75 % också. Förresten så kom mitt mekanik 2 resultat in för någon dag sen, och jag klarade den så det var superskönt! Nu är det bara hållfen kvar till sommaren! :)
Idag kom jag hem redan till klockan ett och hann äta lunch hemma hos Linus, men det gick inte så bra. Rosten typ körde över min macka.. :/ 

Jag försöker se ledsen ut men jag vet inte om det gick så bra..
Sen så tog Linus ett steg mot vuxenvärlden när han bestämde sig för att skaffa ica-kort. weii!
Efter en eftermiddagslur så stack vi ut och joggade. Jäklar vad ovant det kändes i mina ben. Vi sprang bara i 30 minuter. Bra start efter febern förra veckan. Imorrn blir det mer springa! Nu håller vi på att laga middag, det blir ris och kyckling/bacon gryta sen lite plugg!
Kram hej!

Motorsågslabb

Jag måste erkänna att dagens labb "ta isär en motorsåg och sätt ihop den igen" var riktigt kul! Jag lärde mig jättemycket. Jag kan nu namnge nästan alla delarna och vad dom gör, hur systemet fungerar och hur de hänger ihop. Kanske kan vara till användning någon gång i livet vad vet jag.
motorsåg
När jag kom hem vid 5:a tiden slockande jag och sov i 2 h så jag "råkade" missa träningen..ups, får ta igen det i morgon istället. ;) Sen gjorde jag hemlagad pizza till Linus när han var klar med träningen.
Nu sitter jag och tittar på den hemliga miljonären, vilket bra program. Nu kanske folk får upp ögonen för de utsatta människorna och kanske gör en god gärning som att tex köpa en situation sthlm tidning. Det ska iallafall jag göra nästa gång jag går förbi en som säljer tidningen. Ska du?

Häftigaste idag: Felix Herngren på besök på bosön!

Idag har det klarnat lite om vad som innebär att gå ner i studietakt. Jag hade ett kort möte med studievägledaren idag, dock så gjorde hon mig nästan mer förvirrad än smartare. Så vi bestämde att vi skulle ha ett möte till nu på onsdag. Jag har iallafall kommit fram till (om jag klarar informationsåtervinnings kursen som jag gjorde under julen) att jag kan studera på 100 % men "strunta" i att göra en kurs. Detta pga informationsåtervinnings kursen ger mig tillräckligt med poäng så att jag kan faila elektrotekniken utan att det gör något. Då måste jag såklart klara alla de andra kurserna. Det är där skon klämmer, då får inga misstag göras.
När jag kom hem från skolan gick jag och Linus för att träffa Anders och Nick på bosön för att träna lite. Grabbarna köra spinning medan jag körde lite styrka på golvet. Sedan tog jag och Linus och joggade några varv på löparbanan. Jga måste komma över min skräck över att löpträna på löparbana. Ett steg i taget, i morgon ska jag nog vara med Lidingös intervallträning på löparbanan. Dock så tror jag att jag börjar med uppvärmingen, sen får jag se. :p
Det häftigaste som hände idag var att jag och Linus mötte Solsidans Felix Herngren på väg hem från bosön, men vi var för fega för att säga hej, så vi passerade varandra bara. Synd att han inte stannade och drog ett skämt, han är ju så rolig i solsidan!
Jag skulle egentligen till Johannas place och titta på topmodel ikväll också, men det blev lite ont om tid så jag hann inte och fick se det själv i sängen istället. 
Imorgon ska jag upp tidigt för att göra en labb i kursen komponenter. Jag ska ta isär en motorsåg och sätta dit den igen. Det blir spännande.
So long flaggstång! / Fröken Ström

Kisselikiss

Idag har jag suttit uppe i Tullinge tennishall hela dagen, och då menar jag verkligen hela dagen! Från kl 08.00 till 15.00 och tagit kissprover på tennisfolk blandat med att läsa tillämpad termodynamik. kuljul! Vi fick faktiskt ihop 11 stycken så det var grymt bra. Nu är det bara 50 stycken kvar upp till 80 pers. Jihoo! Dock sa läkaren att vi skulle försöka komma upp till 100 pers, så då är det väl 70 stycken kvar..

mmm massa kiss!

Vi har ju till sommaren på oss, men det är grymt svårt att värva folk till att vara med. Konstigt för att det tar inte alls lång tid och ingenting gör ont och desutom så är man anonym. Men men får väl börja med att tjata lite på folk så går det säkert! Om du vill vara med så kan du ju säga till, man ska bara kissa lite, väga sig och sitta med en apparat på fingret i några minuter, sedan ska man träna som man brukar o sen så gör man allt igen o så är det klart! :)
Medans jag gjorde alla kissprover tillsammans med sjuksköterskan Nana så tränade Frida alla spelare. De var ju ganska fair.


Nu sitter jag och väntar på pappa. Han är påväg och hämtar hämtmat från kolgrillen. Det blir en dotter-farkväll ikväll då mamma fortfarande är nere i Skåne på 80 års kalas. Linus är hemma hos sig på Lidingö och Frida med Andreas i Kagghamra. Jag tänkte att jag skulle använda en av mina ansiktsmaskar som jag fick i julklapp av Linus ikväll. Jag får se om pappa vill vara med, troligtvis inte :p



Lördag - och ett steg mot ett bättre liv

Nu har jag inte bara lyckats smitta ner Linus utan även pappa. Han tog till och med rekordet igår med 39.2 grader. Jag därimot mår ganska bra, dock blir jag trött jättefort när jag gör någonting. De senaste skoldagarna då jag har kommit hem har jag sovit middag i 2,5 h. skönt!

Idag tog jag första steget till att försöka göra livet lite enklare och må bättre. Det vill säga tagga ner på skolstressen och försöka träna mer. Det funkar inte att kombinera en elitsatsning med 100% studier för att bli civilingenjör. Det har iallafall inte funkar för mig i 1 och ett halv år. Det enda jag är på dagarna är att jag är helt slut och kan varken göra mig rättvis på kurserna eller på träningarna. Jag har idag skickat ett mail till studievägledaren på KTH för att boka ett möte om att sänka på studietakten. Förhoppningsvis går det att ordna så jag slipper att bli återbetalningsskyldig till CSN.
Sedan får vi se om jag kommer att jobba någon dag i veckan eller så istället, kanske på pappas jobb. Det påminner mig att jag måste söka ett sommarjobb också. Du kanske vet någon som behöver en sommarjobbare i sommar? ;)


En duva i nöd

Väntandes på pendeltåget hem från skolan, plats centralen, så hade en duva blivit instängd i ett av "husen" som man kan gå in och sätta sig o vänta på tåget. Jag satt och betraktade fågeln i några minuter och funderade på hur jag skulle rädda den, och släppa ut den. Jag ville inte ta i den om den skulle få förs sig att bitas. Sen var det så synd om den då den inte kunde stå på ena sitt ben, det var antingen missformat eller typ avskuret. Den var ju ändå lite skygg så den kom aldrig för nära så att det skulle gå att få tag på den. Sen så helt plötsligt när fågeln var nära dörren så var det en annan godhjärtlig själ som ställde sig upp och höll upp dörren för duvan och den kunde efter lite betraktande smita förbi och bli fri igen. Då blev jag glad, det finns ändå några varma och godhjärtade djurälskare i den här välrden, jag är inte ensam! Hurra för det!

duva

Frisk, typ!?

Nu är det vardagliga livet tillbaka igen. Jag är så gott som frisk, hostar o snorar lite bara. Var i skolan idag på vår enda föreläsning. Fick en liten chock då jag kom in innanför föreläsningssalens dörr, Hjälp vad mycket folk! Det var inte bara vi i P, utan hela M, I och äldre årskurser var där. Hela Q var fylld, säger kanske bara dig som känner till föreläsningssalarna men iallafall en stor stor sal! Så härdanefter kommer det att bli fight för att få de bästa platserna längst fram. Jag fick till och med ta bilen till skolan idag så det var hur slappt som helt! Kursen som startade idag heter Tillämpad termodynamik..haha vad dålig jag är, jag fick fråga Linus vad den hette nu när jag skulle skriva, jag kom inte ihåg :p Krångligt det där.
När jag var på väg hem köpte jag med mig thai mat, så jädrans gott det är! Tänkte att jag skulle vara lite snäll mot sjuklingen där hemma men det visade sig att han inte hade så stor matlust. Inte så konstigt kanske om man är sjuk. Mer till mig istället :D
Efter en skön promenad med Chica och pappa så sträcksåg jag och Linus OC. De visade det första avsnittet på tv när jag kom in så då blev jag så sugen att se alla på en gång så det gjorde vi :)

Tisdag

Hej hej mina vänner!
Idag kände jag mig mycket bättre när jag vaknade, konstigt nog hade jag fortfarande feber över 38 grader. Så jag valde att inte gå till skolan och smitta ner alla. Det kändes inte så schysst. Linus mår fortfarande dåligt som igår. Idag sov vi båda till 14.20. Det var skönt! Sträcksett the big bang theory har vi också gjort idag.
Idag var jag inne på Johannas blogg, restillenkines.blogg.se. Hon och Rikard har nu klarat av den transibiriska tårgresan till Kina. De låter som de har det hur härligt häftigt som helst, jag vill också göra en liknande resa någongång. Spana in deras blogg och få lite inspiration :)

Lite besviken på Linus

Jag ångrar mig när jag sa att jag hade en snäll pojkvän som passar upp på mig. Det var skitsnack för han var så klen att han gick och härmade mig istället. Han vinner tillomed febertävlingen på sina 38,8 mot mina 38,5. Dock så var det nog mitt fel, eftersom det troligaste är att det var jag som smittade honom. Men tycker jag faktiskt lite synd om oss båda, det händer inte ofta. Men jag känner att idag/kväll får jag vara lite ynklig. Får se inatt om Linus kommer att hallucinera som har brukar göra när han har feber, det kan ju bli ganska kul.
sjuk

Sjukstuga

Imorse vaknade jag med feber och retlig hosta. Det var den här träningsveckan.. Som tur är har jag inga föreläsningar idag så jag kan vara hemma och ta det lungt. Får se hur jag ska göra imorgon, då har jag en föreläsning som jag behöver gå på. Får ta och knapra en massa ipren så brukar det funka. Det är sjukt hur ynklig man känner sig när man är sjuk. Tur att man har en snäll pojkvän som kan passa upp på en ialf. :)
Idag kommer jag nog inte att ta mig längre än mellan soffan, toan och köket. Sträcktittning påThe big bang theory blir det också.
Hoppas ni är friska iallafall!

Spelkväll hos Molsson

Skidåkningen igår gick jättebra, jag kände mig jättepigg i kroppen. Jag och pappa var ute i 50 minuter och körde. Det var faktiskt riktigt kul så nu jäklar ska jag börja träna mer igen. Dock så vaknade jag idag med ont i halsen, kli i öronen och hosta. Skit också. Töar/regnar gör det också, tråkigt. Sitter nu och försöker mig på att göra klart hemtentan i informationskursen som ska in ikväll 23.59. Tänkte att jag skulle gå upp i tid för att börja göra den, men så blev det inte för jag var så trött. Blev lite sent igår hemma hos Matilda och Emil. Vi  hade så roligt att jag glömde bort tiden..

Först var vi tjejer ensamma och käkade pizza och kebab och drack lite vin. Vi som var där var jag, Linnea, Elin, Emma, Klara, Matilda (så klart eftersom det var hennes lägenhet) och Matildas kompis från skolan Lina.


Killarna kom lite senare då de var ute och sprang jättelång på träningen. Sedan spelade vi spel, party alias och charader. Som en överraskning kom Oskar med killarna och var med under kvällen, det var superkul för han har jag inte träffat på jättelänge. :)



Anders, Nick, Emil och Sofia var också där. Här är Nick som försöker visa upp discodans. :)



Sedan kom ytterligare några av Matildas kompisar från skolan, det var kul att träffa dom! Jättesnälla allehopa.

En jättekul kväll, bra intiativ Matilda! :)

Nu ska jag nörda information retrieval! Hejsvejs!

Födelsedagskalas hos Martin

Hemma hos Martins föräldrahus var det väldigt snygg inrett, speciellt tavlerna var superhäftiga! Det bjöds på mat som var supergod, jag åt så min mage skulle spricka kändes det som. Det var ris, kycklinggryta, sallad och marängswich till efterrätt. Martin hade varit så snäll och tänkt på mig och min känsliga mage så jag fick laktosfritt! Tack för det! :)
Martin Härberg
Födelsedagsbarnet Martin!

Vi blev ca 20 pers och jag träffade en del vänner som jag inte sett på länge så det var superkul! Här är jag, Karro och Ellen!



Jag tror att Martin tyckte om vår present, får hoppas det iallafall. Han fick en addicted ball från teknikmagasinet. Jättekul boll som är genomskinlig och som det är en labyrint innuti som som man ska föra en kula igenom. Väldigt svår faktiskt. Jag hade inte tillräckligt med tålamod för att klara av det :p



Hela kvällen var mysig och det blev lite mer fest för vissa..och så fick dom tag i min kamera..



Nu ska jag iväg på klubbmöte och planera året. Sedan blir det skidåkning med pappa. Det är jättefina spår nu!

Ikväll har även jag och Linus blivit inbjuden till spelmys och pizza hemma hos Molsson inne vid Gärdet. Det kommer att bli skoj!

Puss Kram Fröken Ström

Fredag

Tentan kändes okej, jag får hoppas på att jag klarade den! Men man vet ju aldrig..Idag, fredag startade även skolan på riktigt. Jag hade föreläsning i två timmar om komponenter. Ska läsa om kugghjul, kullager och muttras å sånt. Låter väl sådär kul :p Jag vet att vår första labb kommer att bestå av att vi ska plocka isär en motorsåg och sätta dit alla bitar igen. Kanske får ta och kila ner till pappas verkstad och plugga namn på skruvar och muttrar.

Nu ska jag iväg och spela badminton. Vi ska åka om 5 min så jag har lite brottom nu. Medans jag skriver nu så flätar mamma håret på mig så att det blir lockit till ikväll. För då ska vi hem till Martin för han fyller år! Vi har fixat en jätteskojsig present som vi tycker passar honom och som han förhoppningsvis tycker är kul! Ni får se imorgon vad det är för något!
Hej svejs

Majs är gott förresten! :)


Håll tummarna!

Imorgon gäller det, då är det tenta igen! Mekaniktenta omgång 2, förhoppningsvis går det bättre den här gången än förra. Jag har inte hunnit bli nervös än men det lär komma imorgon. Det är alltid lika jobbigt att skriva tentor tycker jag. Jag blir alltid jättenervös. Förra gången jag skrev låste det sig totalt och jag började kallsvettas och mindes ingenting. Imorgon ska jag försöka låtsas att jag sitter hemma vid köksbordet och övar som vanligt. Förhoppningsvis går det lättare då!
Linus var och skrev sin andra tenta idag för det här veckan. Vi har nu konstaterat att han har varit i skolan mer än mig sen sista skolveckan! Helt otroligt! ;)

Idag snöade det igen. Kommer att bli fina skidspår när nysnön lägger sig på isspåren! Finast är det när det är frost i luften så att alla träden blir helt vita!

vinter

Nu ska jag nöta det sista! och kanske mysa med lite popcorn :) Kram hej!

Lilla hunden Tjabo och ont i knät

Det blev inga backintervaller ikväll för att jag fick ont på insidan av knät efter gympan igår. Det är samma knä som jag haft ont i några månader nu, men det blev värre efter igår. Mamma tror att det har att göra med musklarna på insidan av låren eftersom dom fäster där. Inte helt säkert att det är de, men det ska vi ta reda på nu för mamma ska göra en behandlig på mig. Hon är grym på det där med att fixa muskler där man har ont! Straina och sånt. Hon är ju massageterapeut, konstigt vore ju annars.

Var över hos grannen en snabbis och hälsade på deras nya lilla hund, Tjabo. Vet inte riktigt hur namnet stavas men det låter så där ialf. Ny och nya ialf så är den två månder gammal typ :) Verkligen en grymt söt hund med mycket energi!

Ser lite halvt sliten ut på bilden med mössan på sne, ursäkta :p







Måndag

Idag har mamma köpt ett nytt spel till Chica. Eftersom hon är halt så ska hon inte springa runt så mycket och då är ett spel för hjärnan jättebra för att hon ska bli lite trött. Dock så springer hon runt ändå eftersom hon är en bushund.. Iallafall testade Chica spelet ikväll och hon klarade att hitta de gömda godisbitarna ganska lätt. Ett väldigt fiffigt hundspel med andra ord!



Ikväll hann även jag med att vara på styrkegympan. Det var skönt att komma ifrån pluggandet lite. Imorgonkväll blir det backintervaller.

Idag åkte min kära vän Johanna och hennes pojkvän iväg på deras långa resa runt i Asien. De ska vara borta till sommaren och jag är jätteavis! Det hade inte suttit fel med en vit sandstrand och ett varmt hav i stället för tentor och plugg. :p
Jag får hoppas på ett vykort och att sommaren kommer snart så att vi här i Sverige också får lite värme! Allt gott till dom!


Söndag

Det är så skönt att man kan gå runt hemma i bara mjukiskläder och bara loda! Jag har gått runt hemma i tre dagar nu i lodkläder, två av dagarna bara morgonrock och idag i mjukisar! Med tanke på det så måste jag köpa ett par nya mjukisbyxor för det är hål lite varstans. Ikväll var mormor, morfar och Sören här på middag. Efter middagen blev det korsordsläsning. Det var trevligt! När jag blir gammal ska jag bli lika grym på korsord som mormor och morfar!

Tyvärr så har inte Chica blivit bättre i sina ben heller, hon haltar fortfarande.. :/ Jag satt och tittade på bilderna från Östfjället och hittade dom här två fina bilderna på pappa och Chica som jag bara måste dela med mig!


pappa och chica

Dripp dropp på en lördag

Idag har jag varit frustrerad hela dagen, mekanikpluggandet har inte gått bra alls. Trots att Linus hjälper mig får jag bara inte in det  i huvudet. Får hoppas att morgondagen blir bättre och jag smartare! Inte blev det någon träning idag heller bara för att jag var så arg på mig själv. Imorgon måste jag bara ut på skidorna, innan spåren försvinner för iår. Det började nämligen att droppa från alla istappar som hänger ner över fönsterna från verandan ikväll hemma.

Tänkte att jag skulle ta ett kort av dom innan dom smälter bort helt. Dom är ganska häftiga när dom bildar en isvägg och speglar ljusskimret från olika lampljus! Hade kanske varit häftigt om man hänger upp en ljusslinga bakom istapparna, det måste testas nästa år och vinter!

Hemma igen!

Nu är jag hemma i Tumba igen! Vet inte om jag är så glad över att vara tillbaka då en tenta väntar på mig på torsdag...suck! Om man är dålig så får man ta skiten senare så är det bara.
Jag och Linus har även suttit och gjort en kurs nu under lover. En informationåtervinnings kurs. Så den har jag också tentan kvar att göra nu innan själva skolan börjar på riktigt för iår. Jag har valt att göra den kursen för att jag är osäker på hur många poäng jag kommer att klara för att inte få skit från CSN. Bättre att vara på den säkra sidan då CSN redan har varit på mig för att skolan har gjort fel.

Idag på morgonen har jag packat upp alla min packning, typ första gången ever jag gör det på en gång. Faktiskt väldigt skönt nu i efterhand. Sen tog jag mig i kragen och började rensa ut garderoben på för gamla och fula kläder. Jag gör allt för att komma undan med att börja plugga. Men jag har lovat Linus att jag ska börja plugga ikväll efter badmintonen, så då får jag nog göra det!
Linus satt och pluggade medan jag rensade. Han tyckte det var väldigt  kul när jag rensade min underklädeslåda, man han tyckte inte det var kul när han skulle vara med på kort. :)


Tolkning

Att tolka är nog en av de roligaste sakerna man kan göra när det är snö ute tycker jag! För er som inte vet vad det är, brukar vi åka efter skotern och håller fast i ett rep. Roligaste är att åka på tefat efter.
När Linus sitter längst bak kan man inte förvänta sig annat än att åka in i snödrivorna på sidorna. För han sitter och drar en från sida till sida så att man får mer och mer fart och tillslut hamnar i diket. Men kul är det!
Sen kör man fast ibland så att man måste skotta lite.
Linus ville även testa på att tolka med skidor. Jag vet inte riktigt..men jag tycker det ser ut lite som att Bambi är ute på hal is..
Idag var jag ute på 7 km igen. Nu äntligen hade dom kört upp spåren. Igår när vi åkte hade spåren snöat igen fullständigt, det var inge kul!
Troligtvis blir det ett till pass i eftermiddag. Nu blir det lunch!
Kram hej!

Granfjällstöten

Två dagar efter nyårsafton åkte vi till Granfjällstöten och åkte lite snowboard och skidor. Det var jättefint väder och inte så kallt. Dock kändes det som att jag skulle förfrysa fötterna under förmiddagen, hade nog spänt åt skorna lite för hårt.
Det var jätteskönt att komma in vid lunch och få lite värme i fötterna. Jag åt hamburgetallrik för 169 kr. Helt sjukt att det ska vara så dyrt bara för att det är ett värdshus. Men det var ganska gott ialf!
Efter lunch försökte vi oss på att hoppa lite. Får nog erkänna att Llinus var bäst på att hoppa.
Bilderna talar nog sitt eget språk..
...Linus
Andreas..
Jag..

Nyårsafton

Den här dagen är det inte bara nyårsafton vi firar, utan även min och Linus ettårs-dag! Vi började med att ta sovmorgon till klockan 12 sen tolkade jag, Linus, Andreas och Frida med skotern. Det är så kul! Linus tefat kom väl till pass som jag fick i julklapp!
Sedan hjälptes vi åt för att fixa middagen där såklart den goda kladdiga kladdkakan serverades till efterrätt! mums!
Daniel och Jens hade fixat is-shots glas som vi shottade med jägermeister. Vet inte om det var så gott, men det var en häftig känsla att dricka ur isglas. Det är så jägermeister ska drickas!
Efter lite charader spel och lite god dricka så skulle vi iväg till Experias uteställe i Lindvallen. Man kan ju säga såhär att vi inte riktigt hade vädret på vår sida utan det var snöstorm. Därför var det bara traktorn som var lämplig. Pappa skulle få köra oss i två vändor, jag och Linus sist. Efter de andra hade åkt iväg efter 30 minuter ringer dom och säger att dom fastnat med bilen och Daniel måste åka dit och hjälpa dom att skotta med skotern. Hela vägen var totalt igensnöad. Det var helt omöjligt att komma fram. Jag tänkta att jaha..nu blir det ingen fest längre.. Men efter ytterligare 30 minuter så ringer dom igen och säger att vi måste åka skoter till festen, så det var bara att dra på sig termobyxorna och mössa och hoppa upp på skotern. Nu ska vi fira nyår trots allt, så jävla ballt!
till krogen med skotern
Efter skoterfärden kom vi fram, men det fanns ingen möjlighet att komma in på Experia, det var så sinnessjukt mycket folk! Så vi gick till stället bredvid, Lindvallens värdshus där det var 23 års åldersgräns, men vi kom in ändå hipp hurra! Där var det jätte mysigt med skön musik, brasa, dricka och skönt folk.
Vår andra kusin Jenny och några av hennes kompisar kom också dit och firade!
Grattis babe på vår ettårsdag!
..och gott nytt år!

Hundfjället

Här kommer några bilder från när vi åkte utförsåkning i Hundfjället. Vi hade väldigt bra väder och det var ca -8 grader, perfekt temperatur! Självklart försökte jag att hoppa lite, flög dock inte så högt...måste nog träna mer på det.