Stjärtlappsrace

Idag efter skolan var jag, Linus och Chica och åkte stjärtlapp i mörkret. Helt klart underskattat med stjärtlappsåkning! Fan va kul! Jag tror jag måste arrangera stjärtlappsrace snart!

linus och chica åkter stjärtlapp

 

jag och chica på stjärtlappsrace

Både jag och Chica var helt galna i backen. Iallafall ser vi ut att vara det på det här kortet :p

jag och linus på stjärtlappsrace

Snart ska vi iväg på gympan och träna o ta kissprover!


Första advent

Vad passar inte bättre på första advent med lite shopping och sedan lite bak av alla möjliga sorters julkakor o bullar! Jag och Linus var iväg till Farsta under förmiddagen där jag köpte en jättefin kavaj på H&M! Den är både randig inuti vid ryggen och innanför ärmarna så det blir jättesnygg när man kavlar upp ärmarna. den ska jag ha på onsdag när det är fest med DOP EXPO i skolan. Me like!

kavaj H&M


Sen åkte vi hem till Lökpökarna och bakade en massa olika jul- kakor och bullar. För att vara exakt så var det

adventbakning

1. pepparkakor

rostade mandlar

2. Rostade mandlar

Lussebullar

3. Lussebullar

Knäck

4. Knäck

Kola

5. Kolabitar

Fudge

6. Fudge

Mandelmasseverk doppade i smält choklad

7. Mandelmassefigurer doppade i smält choklad

Man skulle kunna tro att vi tillbringade hela dagen till att göra allt, men det tog bara 3 timmar. Vi var ju ändå en 15 pers. :) Dagen avslutades med tomtegröt och att smaka på allt! mums!

tomtegröt

Myspys tillsammans efter allt bak

 

 


Vinterpromenad

Började lördagsmorgonen med en långpromenad med Chcia, Linus och pappa. Det är faktiskt mycket mysigare att gå ut och gå när det är snö ute. Visst att det är lite kallt men allt är så fint ute, och hunden är superglad och vill busa hela tiden. :)

snöig chica

En busig hund som har satt nosen i snön

chcia hoppar

Chica hoppar efter snön

 

Linus och jag i skogen

Innan jag ska göra mig snygg inför ikväll så tjuvstartade jag och Linus med att baka pepparkakor! Nu lukter det pepparkakor i hela huset. mums!

 

pepparkaksbakning

Vi är väldigt kreativa!


ARG!

Shiit, vad tiden har gått fort! Nu är det helg igen! Igår var det nattdebut sen natt SM, körde korta banan och blev uppföljd av Linus. Det var kul för jag testkörde min nya lampa som jag fått. Den var grym! :) men det kändes både i vristerna och ryggen att det var länge sen jag körde snöpuls!
Hela den här veckan har jag bott i skolan känns det som, det ska bli sååå skönt efter att DoP EXPO utställningen är slut nästa vecka så jag äntligen kan ta tag i hållfen och mekaniken. Usch vad det tar emot, känns inte alls kul!Jag vill ha jullov nu nu nu!! I morgonkväll blir det fest med Linus klubb, och på söndag ska jag baka med tjejerna, det blir myys! Nu ska jag gräva ner mig i min säng, för jag är sjuk trött och har sovit sjukt lite den här veckan som jag gör varje vecka. Snart får alla börja kalla mig zombielin, hon den där med blåaringar runt ögonen. .
Sen är jag sjukt förbannad också för min nya mobiltelefon har gått sönder utan att jag gjort något! Pekskärmen slutade plötsligt att funka, den blev helt svart. Men det går att ta kort utan att man tar kort. :S

Sen är jag sjukt förbannad över skolan och CSN som har registrerat mig fel på en kurs förra året som jag läste mellan vecka ca 37-01 men CSN säger att jag läst den mellan ca vecka 26-01 alltså under hela sommaren, och på grund av detta är jag återbelatningsskyldig för att jag då inte skrapat ihop tillräckligt med poäng. Detta skulle jag ha fixat innan den 1 december så jag ringde CSN idag och kunde skjuta upp datumet till den 1 januari. Under tiden jag fixar fram ett intyg från skolan att dom gjort redistreringen fel. Ytterligare en till sak att fixa som inte ens jag är skylldig till, jag börjar få nog av allt nu!!!!!!!   

Godnatt / zombielin

Snor i näsan!

Efter en skön helg med bowling med Johanna och Julia (Jag var sämst, kom inte ens över skamgränsen på 100 poäng!Jag skäms!), tipspromenad och utan plugg är det åter tillbaka till verkligheten. Dvs. plugg, plugg, för lite sova, plugg, för lite sova, träna och åter plugg. Den här veckan skall hela DoP rapporten skrivas för nästa vecka på tisdag och onsdag är det DOP EXPO UTSTÄLLNING. Då ställer alla i tvåan ut sina leksaker och ettorna och treorna ställer ut sina saker. Det kan bli kul!
Igår tänkte jag att jag skulle komma igång med träningen igen efter all sjukdom men jag var nog lite för optimistisk och Johanna hade ett tuft jumpapass vilket resulterade att jag fick tillbaka min förskylning gånger 3, näsan är helt jävla igentäppt. Jag gillar verkligen inte att sova när det inte går att andas! Jag ville verkligen inte gå tillskolan idag, tror faktiskt att jag hade lite feber. meeen vad gör man när man har ett grupparbete att göra?! det var bara att palla sig till skolan. Jag sket i sista föreläsningen och åkte hem och slockande i sängen i 3 timmar innan jag och syrran åkte upp till klubbstugan och tog några kissprover igen. Vi har fått ihop 20 personer än så länge, då är det bara 60 kvaar..jippi
Jag hoppas att jag är helt kry på torsdag för då blir det pannlampan på och köra Nattugglan. Till helgen väntas Lidingös årsfest som Linus bjudit in mig på och bullbak med tjejerna. Det blir skoj! GODNATT!


Bowling


Äntligen helg!!!

I morse när jag vaknade fick jag mig en liten chock när jag tittade ut genom fönstret. SNÖ! Överallt! Skönt men oskönt att jag är dunderförskyld så att jag slipper gå ut.. det hade jag ändå inte haft tid med för idag måste jag hjälpa pappa att göra tipspromenads frågor tills i morgon. Så om någon har tråkigt imorrn, KOM OCH GÅ TIPSPROMENADEN i brantbrink från kl 10.00 och träffa mig!! :D

första snön
Såhär ser det ut utanför vårt hus

Igår gjorde vi i projektgruppen i skolan ett nytt försök att få Roland att fungera. Det gick superbra! Vi lyckades ställa in allt rätt och kunde vända på Peanut och göra grovfräsningen! Yeey! 

fräsningen andra sidan
Randinga Peanut som behöver fräsas med finfräsningen.

Dock så är jag lite smått nervös hur den kommer att se ut på måndag då vi ska hämta den. För innan vi gick hem så satte vi på finfräsningen för att få den helt rund. Det skulle ta 4 timmar och det orkade vi inte vänta på så vi gick ner till fredags pubben på Smörjis och tog en öl istället. Det visade sig vara livebands pubb men det tyckte inte jag var någon höjdare för banden som spelade var smågrabbar som såg ut som tolv.. Vi var inte kvar så länge så det blev inte någon fest. Jag ville hem och festa med min säng istället så det gjorde jag.

Förresten så kan jag tipsa om att se den nya Harry Potter filmen! Den var bra!



Roland är du min vän!?

I veckan fyllde maskinsektionen på KTH 100 år! Detta firades såklart med tårta på Smörjis med klasskompisarna! Det var mumsfillibabba!

Tårtfirande på smörjis

Tårtkalas på smörjis

Senare under kvällen så skulle jag och min projektgrupp äntligen få fräsa vår "leksak". Jätteroligt...NOT! För det gick rent ut sakt åt helvete! Fräsen dampade ur och körde ner i skivan och stannade typ 10 gånger!


KTHs ena fräs som vi på design och produktframtagning har tillgång till.





Vår leksaksmodell som är nästan klar på ena sidan men som kanske behöver skrotas pga elaka Roland. (Det är så fräsen heter.)


Vår uppgift är alltså att ta fram en leksak som skall främja barns rörelse och fysiska aktivitet. Vår produkt kallas för PEANUT och ser ut så här:



En version av PEANUT gjord i CAD

Den är jordnötsformad och har ett böjt snitt i sig så att leksaken består av två delar. Den övredelen blir som en gungbräda om den tas av och ställs på golvet och den nedre som två "balanskupor" som man kan sitta i och försöka hålla sig upprätt.
På fredag skall vi testa att köra PEANUT i Roland igen, då får vi se om Roland kommer vara vår vän eller inte.

KramPuss / fröken Ström

Londonresa ?

Imorse när jag skulle aktivera mitt stuentkort så hittade ja en rolig länk www.studentkortet.se/web/SAS_Bloggresan.aspx på studentkortets hemsida om att vinna en resa till antingen Paris eller London.
Tänk om jag kunde vinna en resa till London, det hade varit jättehäftigt! Jag har aldrig varit där och det första jag skulle göra är att besöka Madame tussauds för det verkar helhäftigt! Sedan skulle jag såklart besöka den berömda shoppinggatan Oxford Street och kanske hitta en klänning som jag kan ha på Linus brors bröllopp till sommaren. Sedan skulle jag åka runt och titta på häftiga byggnader så som Big Ben, Tower Bridge mm. Bara känslan att gå runt bland dom röda bussarna och de röda telefonkioskarna, myshetsfaktorn på säger jag bara!

Kolla in den här länken och få tips om London och dess sevärdigheter. http://www.sas.se/sv/resmal/flyg-till-London/?WT.mc_id=SEOT14



Klocktornet Big Ben


Tomtits

Idag var jag och Linus och besökte tomtits i Södertälje. Det var superkul! Senast jag var där var när jag var väldigt liten. Jag kände igen några saker men hela stället har blivit mycket häftigare nu sedan dom har byggt om. Favoriten var nog "snurran"en sak som man ställer sig i och blir fastspänd, sedan skall man med sin egna vikt göra så att man snurrar åt olika håll. Vi diskuterade att tomtits skulle vara en bra "första dejten" grej att göra. Här finns massor av saker att testa och prata om, man får aldrig tråkigt.
Sedan var vi och såg på råttrace, men det blev lite misslyckat för råttorna ville inte köra hinderbanan och sprang och gömde sig istället. haha! Det äckligaste som man kunde titta på var flaskor som innehöll olika vatten. Det var kanske en 50 flaskor där som innehöll bland annat gamalt kloakvatten, avloppsvatten och fostervatten... usch!
Nu ikväll blir det lite plugg och filmmys!

Snurrar

Snurran som var roligast på stället.

Lyfta upp sig själv i en stol

Starke jag som orkar lyfta upp mig själv.

Såpbubbla

Linus lyckas bilda en såpbubbla runt sig.

Rutschkana

Den roliga rutschkanan som gick jättefort!



Färgpussel

Ibland undrar jag hur KTH tänker när de gör sina kursupplägg. Igår satt jag i skolan i 4 timmar för att lära mig om färger. Två timmars föreläsning som handlade om att färger består av vågor som har olika hastigheter och sedan 2 timmars övning där vi skulle lägga pussel så att olika färgskalor blev rätt. Komigen liksom, detta lärde man ju sig på dagis! Kändes helt värdelös att behöva gå upp klockan 6 bara för att det är obligatoriskt när jag kunde ha varit hemma och pluggat till Mekanik KSen. Men iofs, om det inte hade varit det så hade det nog inte kommit en enda student på föreläsningarna.
Dock så har det varit en tuff vecka med sena nätter och tidiga mornar pga pluggandet till KSen. Shit, vad det är jobbigt att gå upp när ens pojkvän får ligga kvar och sova i 3-4 timmar till varje morgon. Men han är ganska bra ändå för när jag kommer hem och är trött så lagar han maten. För det är väl så det ska vara, mannen vid spisen! Idag bjuds det på egen panerad fisk med spenat och potatis o till efterrätt blir det äppelpaj! Mums! :)

Måndag - Kissprover

Sitter och myser i soffan och ser på tv efter det första styrkepasset på mer än ett halvår. Känns bra att vara tillbaka på banan igen efter all sjukdom! Dock känns det lite segt att snön är på väg. För när snön är här är vet man att det är långpass med snöpuls som gäller. Lite avis blir jag på mina kära vänner som drar utomlands och slipper snön. men men någon gång ska jag också åka iväg på en längre resa. Frågan är bara vart!?

Nu ikväll har jag och syrran fått ihop två personer till som gjort uttorkningstest. Jag och Frida håller på med ett projekt där vi mäter uttorkning. Vi har alltså tagit kissprover på frivilliga personer före och efter träning och kört med en häftig apparat för att mäta lite värden för att se om de är uttorkade. Det gick bra, våra försökskaniner hade tappat jättemycket vätska, ca 7 dl på en timme! Vi ska få ihop 80 st prover till sommaren. Det borde vi fixa!

Nu ska jag se klart på pensionärsjävlar, så jävla bra!!!!!!! // Fröken Ström


Söndag 7 november - Bloggstart

Nu har jag äntligen fått min blogg som jag vill ha den!
Här kommer jag att skriva om vad som händer i mitt liv, allt från hur det är att plugga till civilingenjör till att träna på elitnivå, och där i mitten någonstans hur min hjärna tänker om saker och ting. Det kan bli kul så följ med du också!

Tack för hjälpen Rane, du är grym!

Jippi! Så här glad är jag nu när bloggen är klar!

Så här glad känner jag mig nu när bloggen är igång!