Fredag och tenta time

Hejsan alla morgonpigga! Jag har precis ätit frukost och ska strax iväg in till stan för att skriva tenta, wohoo vad kul! Nä, men det ska iallafall bli väldigt skönt att skriva en tenta som jag inte har någon press att klara eftersom jag redan klarat den :D Jag har väl inte pluggat allt för seriöst till den här. Träning och tävling har varit prio 1. Igår kväll var jag och sprang jukola test. Det gick inte så bra i början av banan då jag bommade ca 5 minuter, men sedan la jag på en högre växel och gick jättebra. Idag blir det nog ändå vila för mina ben är som ruttna bananer efter allt spring. Jag skriver tenta till klockan 19.00 sen blir det iväg till morfar och mormor på kalas. Det är nämligen så att världens bästa morfar fyller 80 år idag och det ska firas!

Grattis till Stig!!


Sthlm city cup final

Äntligen börjar jag känna att min träning ger utdelning! Jag har en liten bit (kanske lite längre än bara en bit men) kvar tills jag är tillbaka sen när jag var som bäst, men glappet minskar sakta men säkert. Igår var det Sthlm City Cup etapp 3, finalen. Jag kände när jag värmde upp att jag var lite seg i benen efter backintervallerna dagen innan, men jag tänkte att det här var bra träning så nu var det bara att slita. Det gick faktiskt riktigt bra. Jag blev 6, 1 min och 46 sek efter Emeli som vann. Winsplits finns här: http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=17248&categoryId=0 Dock kanske det bör tilläggas att de tio bästa inte var med i klassen då de körde jaktstart och hade en annan bana samt att flera duktiga löpare är nere i Frankrike på läger, men jag är nöjd ändå.

En bild från sprint SM 2008 som får symbolisera igår, dock så var det heltäckande igår och inte på sprint SM.



Nu ska jag upp och väcka sjusovaren Linus för frukost innan det till att plugga det sista innan tentan i morgon. Förhoppningsvis kan jag höja mitt betyg med ett eller flera? steg.
Ikväll blir det Jukola test, en bana på 6 km. Jag hoppas att det går bra så att UK ser att jag har blivit bättre än vad de tror. Ha en bra dag alla!

Tisdag

Idag, efter en inte så intensiv pluggdag som det borde ha varit, så tvingade jag med min käre far på tisdagsträningen med klubben. Eftersom min Linus har sjukat ner sig så kan jag inte tvinga honom att träna med mig och systeryster bangade för hon hade träningsverk efter vår löptur igår. Vi körde ialf backintervaller som blev till skogsintervaller. Vi tänkte att vi skulle vara lite miljövänliga så vi både sprang till träningen och hem igen efter intervallerna, väldigt bra. Jag kände mig sjukt pigg i kroppen idag. Får hoppas att det håller i sig till i morgon då det är Sthlm city cup.

Det känns lite värdelöst att sitta och plugga till en tenta som jag redan har klarat, jag skulle lika gärna ta sommarlov nu ju. Sen så skulle jag också kunna skippa hållf-omtentan som är om ca en och en halv vecka och göra den till hösten på hållf-träningslägret, då hade det varit sommarlov på riktigt! Ooh det hade varit så skönt..
Förresten ringde dom från sommarjobbet idag och ville att jag skulle börja en vecka tidigare, så nu blir mitt sommarlov inte så långt längre, ca en vecka. Men jag får intala mig att jag kommer att tjäna sjukt med pengar så att jag kan resa sen!




Idag var det dock inte så varmt som det ser ut att vara på bilden. Här är vi i Spanien och bestiger en topp.

HELG!

Under helgen har jag hunnit med mycket. Först så var det lång KM som gick väldigt bra, så det var kul! Fick placering 5 av 8 deltagare. Här är sträcktiderna om det är någon stjäl som är intresserad (läs Linus, Pappa och morfar) http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=17156&categoryId=0

Efter målgång var det bråttom hem för att byta om och åka hem till Andreas som hade lite födelsedagsfest med grillning och tårta.



Sedan blev det kväll och jag och Linus åkte hem för att plugga lite. Vi båda har vår första tenta i morgon måndag. Får hoppas att det går bra. Trots att jag har haft mycket tid på mig att plugga har jag inte utnyttjat tiden bäst, under hela fredagen fick jag inget gjort, då åkte jag först och lämnade alla kissprover som var gjorda under veckan till södertälje sjukhus och äntligen är det projektet klart! hurra! Sen åkte jag ner till pappas verkstad och jobbade lite sen blev det badminton för att till sist gå på bio, pirates of the caribbean 4. (4 av 5 toasters får den av mig.)

Idag har jag fått lite mer gjort iallafall. Först gick vi ut med Urax som hade blivit jättestooor! Men han är en liten fegis och ville inte bada.



Såklart har vi tagit lite pluggpauser i pluggandet och åkte iväg för att slänga sopor, och vem träffade vi inte då om Robert som också var där och slängde saker. Riktigt trevligt! Sen åkte vi och handlade och vem träffade vi inte där om Robert igen, trevligt trevligt. :) 
Sen blev det mat och jag hade köpt med majskolvar som var supersmaskiga!


Efter maten gick vi ut och körde lite nybörjar agility med Chica. Det hade varit jättekul att träna henne så att jag hade kunnat tävla henne. Hon är superduktig och jätteintresserad att lära sig nya saker.


Nu blir det plugg hela kvällen lång med lite glass, jordgubbar, maränger och grädde! :D Håll tummarna för mig och Linus i morgon. Hej då!

Monster under sängen?

Klockan är snart 10 på morgonen och jag har sovit som en bajskorv. Bajskorvar kan ju inte sova och det har jag inte heller gjort, dvs jag har sovit skitdåligt. Jag vaknade i panik två gånger i natt varav en gång vaknade jag av mitt egna skrikande. Vettit..not, jä'vla mardrömmar. Känns som jag är 8 år igen eller nått, men det går ju inte att göra något åt det eftersom i drömmen är det så verkligt. Alla gånger handlar om att det är något eller någon ska döda mig men jag hinner vakna innan det "händer". Hoppas det inte betyder något..då blir jag rädd på riktigt :p

Igår sprang jag iallafall Stockholm city cup etapp 2. Det var riktigt kul! Jag gjorde en mellanstor bom till första kontrollen och en liten en till näst sista men jag sprang in mig tillslut på en 20:e placering. Jag är nöjd. Jag har redan anmält mig till den tredje etappen. Jag bangade dock första då den skulle gå i gamla stan och jag gillar inte när det är så mycket folk i vägen så jag sket i att springa den. Lite tråkigt nu i efterhand då jag inte får vara med i jaktstarten, men det blir bra träning iallafall och då hoppas jag att mina småbommar inte finns. Min duktiga vän Sara Eskilsson sprang och vann etappen igår. Hejja henne! :)



Nu är det tänkt att jag ska sitta inne och plugga hela dagen. Det är bra pluggväder iallafall, moln och lite regn, så jag borde få mycket gjort. Ikväll blir det träning vid Tornberget.  Hej så länge.

Möhippa!

Igår var det lördag och möhippetajm! Sofia och Emil ska ju gifta sig till sommaren och då är det ju självklart att de ska få varsin möhippa/svensexa. Det började med att vi överraskade Sofia vid Kristinneberg station och klädde henne i fin utsmyckning, därefter blev det lite picknick, tokerier och lite statsvandring. Sedan var vi och testade på drejning för att avsluta kvällen hemma hos Elin Skantze med massage, spa, middag och skratt. :)



Sen måste jag också säga att KTHs egna Quarnevalen var igår. Jag kunde tyärr inte var med och titta men jag måste bara visa att mina kära klasskompisars bidrag hamnade i svd! Med 400 000 personer längs gatorna är det en av Sveriges största gatfester!



Läs mer på denna länk om quarnevalen:
http://www.svd.se/nyheter/stockholm/sl-poppis-tema-pa-quarnevalen_6165139.svd


Fredagen den trettonde

Det sägs att fredag den trettonde är en otursdag. Jag har iallafall inte råkat ut för någon olycka än så länge på dagen. Peppar, peppar.. kanske att det hittils har varit en "omvänd" otursdag om man kan säga så!? :s. Dagen började med att jag vaknade en timme för tidigt, dvs kl 07.00, och kunde inte somna om, så jag gick upp och började plugga innan jag åkte fram och tillbaka till KTH för att ha en föreläsning. Jag fick skjuts med bil till flempan där jag sedan skulle möta upp Frida på tillbaka vägen för att få skjuts hem igen. Medans jag väntade på Frida gick jag till fiket och eftersom det är min omvända otursdag så hade dom laktosfri chai latte, yeey! Efter att jag hade njutit av latten och fått skjuts hem så gick vi ut med Chica på en ganska lång promenad.



Och vad ser inte vi om en orm! Den fick namnet lillfyran eftersom den var orm nummer 4 jag sett under det här året. Just lill-fyran då den var så liten i jämförelse med alla de andra ormar jag sett. Jag tror att jag har slagit mitt rekord i ormtittning nu.



Nu sitter jag framför datorn och ska börja plugga lite tillverkningsteknik innan jag ska spela badminton. Hej så länge!


Torsdag med en veckas summering.

Nu har jag varit dålig på att blogga den senaste veckan. Jag skyller på att jag har haft fullt upp, vilket jag faktiskt har haft. Förra lördagen och söndagen jobbade på Åhléns café, plan 2. Lördagen 10-18.30, söndagen 11-17.00. Det var ganska kul förrutom en höggravid kvinna som kom in och hade damp för att toaletterna kostade 10 kr och att det var vårt fel fast det inte är vi som bestämmer om toaletterna. Sen var det även en gammal man som kom fram och frågade om det var muslimer som äger stället..och avslutar att det var det sämsta han ätit på. Snurrig gubbe eftersom Fatzer är finskt och synd för dig då, jag tjänar mina pengar ändå tänkte jag :p
Sen ska det tilläggas att mitt sommarjobb inte kommer att var på Åhléns, utan på Martin Olsson. Man tjänar alldeles för dåligt på Åhléns. ;) Jag kommer tillomed tjäna mer än Linus i sommar "tihi":).
Efter jobbet på lördagen så åkte jag hem till Louise för lite inflyttningsfest. Louise och Jens hade gjort världens finaste muffins!


Sen hade jag jätteont i mina fingrar under helgen då jag klantade mig på förra svetslabben i skolan och brände sönder fingertopparna på ena handen. Nu sisodär en vecka senare kan jag iallfall hålla i en penna utan att det gör ont, hurra! :)




Under den här veckan har jag gjort en till labb. Vi skulle gjuta ett glas i tenn. Gjutningsmetoden var sandgjutning, riktigt roligt men oj vad jobbigt det var att packa sanden med händerna. Hårt och kompakt skulle det vara, tog ca en timma att slå på sanden innan den blev bra :p



Sen har jag även tränat på bra hittils i veckan. Långpass i måndags på den nya kartan som 10-mila gick på, lidingös träning på tisdagen med snabba slingor med prolog och jaktstart, vila onsdag, idag kontrollplock vid Hellas klubbstuga. Träningen har faktiskt gått riktigt bra nu i några veckor, det är kul! Snart är det Jukola, det är mitt närmaste mål.



Caatjing!!!

Elin Ström är en av dagens gladaste tjejer för hon har precis fått sommarjobb och kommer tjäna ASbra! :D WOPPAA!!