Slutspurten i DoP Metodik

Bara en dag kvar tills Design och Produktframtagnings årliga mässa, DoP Expo! En mässa där åk 1, 2 och 3 ställer ut sina finfina projekt. Såklart ska jag och min grupp ställa ut vårt fina spel, Calumnia! Kom gärna förbi och kika du också! Vi kommer att stå i Nymble mellan klockan 16 och 18.30 på tisdag och mellan klockan 10-16 på onsdag. Jag kommer att stå någon gång på onsdagen om någon vill träffa mig!

Så här ser vårt fina spel ut:



och såhär ser min fina modell av halva spelet ut:



På tordag ska rapporten in så det är bara att åka in till skolan och skriva klart det sista! In i dimman! :)

Maskeradfest i Linköping

Årets mest dräggigaste(folket) och äckligaste(lokalen) fest har jag nu upplevt i Linköping. Kan inte folk bara vara lite städade? Nej, inte den här gången iallafall. När klockan var 12 tyckte jag att jag hade klampat tillräckligt länge i 3 cm lager av öl, cider och kladdkaka på golvet och ville åka hem. Lite synd att Dj:en (som inte fanns) inte lyckades spela en hel låt under hela kvällen, så det blev inte mycket till dans. Det är iallafall tur att man har egna goa vänner som gör det hela kul ändå. Jag måste säga att förfixet blev en hit denna gången också!
Jag och Linus tog bilen ner på lördagsmorgonen till Emeli där vi mötte upp Lovisa och Julia.



Efter en liten tripp på stan åkte vi direkt hem och började med våra fina utstyrsel. Temat för maskeraden var "Dataintrång i sjumilaskogen". Tyvärr vann inte någon av oss maskeradtävlingen men jag tror att det var en fuljurry som bestämde vilka som skulle vinna.



Jullan var en bajskorv "Winnie the poo(h)", Lovisa var Nalle Phu, Emeli bokstaven i "Dataintrång i sjumilaskogen", Linus var Hitler "Nasse" och jag var ett bi som gjort all honung till Phu.


Tack tjejer för en kul helg! Nästa gång får det nog bli en så kallad "städad"fest.

Ett underverk till bebis!

Äntligen har Sofia och Emils lilla bebis kommit till värden! Och jag och Linus har fått träffa och hålla honom! Jag tycker att det är världens sötaste baby!



Linus tycker det är jättehäftigt att få kalla sig farbror Linus!



Kolla så söt han är i sin mössa!


Filminspelning

Nu har jag för första gången testet på att vara filmstjärna! Jag var med och spelade in en reklamfilm i onsdags för ett löplopp. Vi sprang runt och gjorde omtagning på omtagning med t-shirt och sommartights utomhus. Lite kallt då det var kanske 4 grader ute. Det tog ca 3 och en halv timme att filma allting. Men såklart så var jag inte ensam utan vi var som mest ca 15 personer. Bland annat var Linus, Jenny, Ivan, Sofia, Nick och min klasskompis Josefina med. Det hela avslutades med backintevaller i slalombacken som var omtagning på omtagning. Det bästa med allt var att det började regna samtidigt så gjorde allting så där kallt och skönt. Kanske var livet som filmstjärna inte lika glamoröst som jag trodde att det skulle vara :p Det var iallafall väldigt roligt att vara med!
Här sitter vi och försöker värma oss mellan tagningarna.


Tisdag

Jag har en väldigt rolig nyhet! Emil och Sofias lilla bebis är nu född och vi ska träffa den i morgon kväll! Kommer bli superkul, jag är jätteglad för deras skull! :D
Igår körde jag mitt nya styrkepass för andra gången. Och såklart fick jag träningsverk idag i typ hela kroppen men så ska det väl va! Idag blev det höstens eller vinterns första pass innomhus med banintervaller. Det gick faktiskt ganska bra med tanke på att jag inte har kört innomhus innan, Så nu kan jag bara bli bättre! Jag måste säga att det var ganska kul sisådär 20 minuter efter att allt var klart och jag hunnit hämta andan och fått tillbaka min någorlunda naturliga färg i ansiktet igen. Vi körde 600-800-1000-1000-800-600 med ca 1-1,5 minuters vila och sedan 2x200m. Jag kände mig nästan som Usain Bolt, därför tänkte jag demonstrera detta med en bild på honom!
Imorgon blir det en kul dag på morgonen också. Jag ska få vara med i en reklaminspelning som handlar om ett löplopp. Dom som filmar har bland annat varit med och filmat idol inspelningen. Så nu har jag testat mina bästa träningsoutfit och tagit ut de tre bästa som jag ska ha på mig. Det kommer bli grymt! :D:D

Träningsläger

Helgen (fre och lör) tillbringades med träningsläger i Nynäshamn med klubben. Vi sprang en nattbana på fredagskvällen och ett långpass på lördagsmorgon. Nattpasset var väldigt lurigt. Jag och Emeli körde tillsammans och vi tog oss igenom 4 km banan på 1 h och 15 minuter. Inte den bästa kilometertiden men vi skyller på att det var väldigt lurigt i skogen! Lördagens långpass var jobbigt. Jag kände mig väldigt sliten i kroppen, trots att veckan som va var min vilovecka. Jag började springa med Jenny, Rebecka och Elin men efter en halvtimme vände jag och Elin hem. Vi var ute ca 1 h. Jag ville inte köra för långt så att jag skulle få ont i höften. Men det roligaste under springturen var när vi sprang på två vildsvin. Men jag tror dom blev räddare än oss för de dundrade iväg i väldans fart.




Onsdag

Tyvärr blev det ingen träning igår. Det tog sån tid med lådan (12.00-18.00) att träningen redan hade börjat när jag slutade bygga. Det blev att åka hem och göra indek inl.uppg till klockan tio istället. Nu sitter jag och Linus i Kths bibliotek. Jag sitter och äter kärleksmums och Linus gör en inlämning som jag inte fattar något i. Diskret matematik säger han att det är. Jag är nöjd över att jag inte behöver läsa sånt strunt utan bara kan mumsa vidare på min min kärleksmums som jag är värd efter dagens hårda styrkepass. Jag var och träffade Patrik och Christian (djurgårdens a-lags tränare i hockey) idag vid globen och fick mitt styrkepass som jag från och med nu ska köra tre ggr i veckan. Det ser ut såhär; Utfall från bänk 2x10+10 Step up 3x10+10 Utfall bak 3x10+10 Knäböj med hantlar 3x10 Skridskohopp 3x20 Pushups 3x20 Liggande rotationer 3x20 1 kg vikt Benspark 3x20 Sidolyft 3x10+10 Bröstrotationer 3x10+10 Höftlyft ett ben 3x10+10 De första två veckorna ska jag inte ha några vikter, sedan ska va börja lassa på. Så snart får ni se upp, Elin kommer att bli biff ;)

Tisdag

Dagen till ära (det är ju ändå den 15 november!) inleddes med morgonpromenad med Chica. Fint väder med kanske 7 plus? Jag höll i alla fall på att svettas ihjäl i tjockisjackan. Chica tyckte promenaden var grymt kul, vi lekte med bollslungan hela tiden. Om intet annat så hade hon iallafall tid att bajsa 2 ggr, bajshund!





Nu ska jag packa ihop lunchen och åka ner till verkstaden för lite bygge på modellen. Den ska vara klar nästa vecka. Får se sen hur lång tid inl.upp 6 tar i industriell ekonomi som ska in i morgon, antingen åker jag och springer banintervaller (stegringsintervaller) inomhus med Lidingö eller så blir den 10 minuters intrevaller med Tullinge utomhus ikväll. Svårt val! ;)

Måndag

En ny vecka och en ny måndag. Skola: 5h, leta tele2 butik och få reda på att jag måste bli utan telefon i 3-4 veckor: mindre kul, träning 1 h 45 min: 8 km löpning och 1 h styrkegympa. Nu bränner det i låren när jag ligger i sängen, Skönt, det är då träningen tar! Nu är jag helt slut godnatt!

Senaste nytt!

Dagarna går så fort när man har kul eller fullt upp..så jag hinner inte med att dela med mig av allt jag gör här på bloggen.himla tråkigt men jag ska försöka ge en kort resumé. I onsdags hade vi tjejträning i klubben. 8,5 km stannade Elins gps-klocka när vi sprungit klart. Då ska tilläggas att vi körde styrkeövningar på det. Sen blev det mat och en massa snack kvällen lång, väldigt mysigt! Torsdagen passade jag på att ta veckans vilodag, jag skulle ändå hjälpa Linus att ha Lidingös säckaträningsmat. Det blev tacos som alla småungar käkade upp så seniorerna blev nästan utan. Men då var det i alf uppskattat av barnen! I fredags var jag i skolan och på kvällen blev det badminton. Väldigt jobbigt! Och idag har jag varit på pappas verkstad och jobbat med min modell som vi ska ha till vår utställning på kth i vårt projektarbete i designkursen. Nu är Linus på fest med jobbet och ska gå på något lyxställe som de har vipp på medans jag ska sova för att jobba i morgon. Livet leker. Jag får uppdatera med lite bilder i morgon! Godnatt

Tisdags träning

Dagens träning: tullinges tisdagsträning dvs intervaller. Efter ett varv på elljusspåret som uppvärmning och lite löpskolning kördes det 3 minuters med en min vila. Och sedan 30 sekunders med 15 sekunders vila. Jag var ganska pigg i benen med tanke på hur trött jag kände mig i huvudet. Nu har jag redan träningsverk fast det kommer nog från träningen igår. Jag och Linus sprang till gympan hemifrån. Från Tumba till Tullinge, en väldigt skön uppvärmning. Sedan körde jag en timmes gympa. I morgon är det tjejträning, det blir kul! Förresten så klippte jag och slingde håret idag. Det var ingen som sa något på träningen idag så jag hoppas det innebär att det ser naturligt ut så att man inte tänkte på det. :p. Bild kommer i morgon!

Lördag och alla helgons helg

I går blev det en och en halv timmes badminton. Det var jättekul, men det är det iofs alltid! Min familj spelar alltid badminton på fredagar och jag kan inte komma på något bättre sätt att inleda en fredagskväll på. Det har jag gjort sen jag kunde gå så fredags badminton är heligt för mig.

Idag, lördag, inledde dagen med backintervaller. Jag fick med mig Linus och pappa och åkte iväg till Tullinge. Där dök med glädje Karro upp och vi blev totalt 6 stycken som sprang iväg. Det började med 10 stycken backintervaller i grusgropen, sedan en lång backe som tog 4 min och 30 sekunder att springa från botten till toppen. Jättejobbigt! Sedan avslutades passet med den brantaste backen någonsin och sprang 10 sek, vila 10, 9 stycken. Så totalt blev det 20 backintervaller. Vi var ute i 1 h och 15 min, jobbigt men kul!

På eftermiddagen åkte vi iväg till Emil och Sofia för lite fika och mys. Chica fick föjla med och lukta in sig i deras nya jättefina lägenhet. Jag längtar lite till Sofia och Emil får sin lilla bebis. Det är bara 3 dagar kvar till beräknad tid. Jisses, vad tiden går fort!

När vi sen kom hem blev det stormiddag med Andreas föräldrar och mormor och morfar. Trerätters med Tjälknöl. Mums!



Imorgon ska jag jobba på Martin medan pappa och Linus ska vara på tipspromenaden.
Glad alla helgon dag mina läsare!

Torsdag

Idag blev det lugn distans runt på Lidingö med Linus. Det är så skönt att det inte är någon snö än!!! Imorgon är det fredag igen. Shiiit, vad tiden går fort! Förra fredagen var jag och Linus på bio och såg Tintin, den var inte så bra som jag trodde men fin gjord. I morgon ska vi spela badminton efter skolan (Elin) och jobbet (Linus) och sen blir det att gnugga geniknölarna och göra tipspromenadfrågor. Det är nämligen Ströms tur att ha den igen på söndag. Jag och Linus har redan gjort 8 frågor hittils så det är inte så många kvar iallafall. Så om du är sugen på att gå nutids tipspromenad så kom till Tullinges nya klubbstuga och ha lite kul och fika efteråt!
Så här såg jag ut förra fredagen när jag testade hur jag skulle se ut i mittbena med min nya favorit klänning från Vila.



Nu blir det The Mentalis avsnitt som är vår nya favoritserie! Hej så länge!

Smålandskaveln

En liten resumé från helgens Smålandskavel. Jag fick gå ut som första löpare på morgonen efter att Rebecka hade sprungit natten. Det gick jättebra och jag lyckades ta en placering och växlade som 7:a.



Sedan sprang Emeli och sist Kicki. Vi slutade på en 6:e plats och jag är jättenöjd över laginsatsen! Vi fick ju till och med pris!



Priset sög iofs, men det var kul ändå. Vi fick en reflexväst och en gratisbuff från Oringen.
Sen var det trötta och slitna tjejer i bussen hem.



Här kan man se hur mycket jag verkligen behöver klippa mig. Linus har ändrat sig angående det bruna håret, nu ska det se ut så här istället:


Det blir väl bra, eller!?

Direkt från KTH

Sitter i F1 och har föreläsning om produktkalkylering i industriell ekonomi. Sitter och förundras över hur vissa i salen sitter och skriver ner allt som står på powerpointen som redan finns på bilda på internet och som alla har tillgång till. Orka göra dubbelarbete!

Tisdag

Intervaller efter 45 min uppvärmning och löpskolning. Diagnonaler över fotbollsplanen,15x2 med 3 minuters set vila. Jogg kortsida mellan varje intervall. Sprang ut kl. 18.00 kom in 19.45. Helt slut i kroppen nu=sova! Godnatt!